HRVATSKI ŠARM

Putina dugo nitko nije oraspoložio kao Jadranka Kosor

Jadranka Kosor i Vladimir Putin susrest će se još dva puta ove godine - u lipnju u Moskvi te u Dubrovniku
 AFP

ZAGREB - Atmosfera na razgovoru hrvatske premijerke Jadranke Kosor i ruskog šefa Vlade Vladimira Putina bila je izuzetna i opuštena, a već dugo, rekli su ruski dužnosnici, nisu vidjeli svog premijera tako dobro rasploženog tijekom nekih međudržavnih razgovora. Putin je tako, poput Pahora, također “pao”. Očito je hrvatska premijerka, osim dobrog posla, šarmirala još jednog europskog državnika, pa će se Putin s njom susresti još dva puta ove godine. Naime, u lipnju će Jadranka Kosor još jednom put Moskve , gdje će s ruskim premijerom otvoriti predstavništvo Hrvatske gospodarske komore.

Stiže i Medvedev

Osim toga, velika je vjerojatnost ( Rusi su dali načelnu suglasnost) da će Vladimir Putin doći na sljedeći Croatia summit koji se početkom srpnja održava u Dubrovniku.

Uz Putina bi se tamo trebao naći i talijanski premijer Silvio Berlusconi te još neki visoki dužnosnici iz regije.

Potkraj ove ili u prvoj polovici sljedeće godine u Zagreb bi također mogao doputovati ruski predsjednik Dmitrij Medvedev. Iako je susret dvoje raspoloženih premijera trajao gotovo tri sata, na njemu nije bilo riječi o političkim pitanjima, tek je, gotovo usputno, konstatirano da Hrvatska i Rusija nemaju otvorenih političkih pitanja ni prijepora.

Nije ponudio MiG-ove

Iako se očekivalo da će Putin hrvatskoj premijerki ponuditi ruske MiG-ove za hrvatsko zrakoplovstvo, to se nije dogodilo.

Rusi će, doznajemo, tu ponudu iznijeti na redovitom godišnjem sastanku mješovite međuvladine komisije koja će se sastati u Zagrebu najesen ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 10:18