REAKCIJE

Rada Borić: ‘Osobni napad Milanovića ću preživjeti‘; Tomašević: ‘Neću ulaziti u javnu polemiku‘

- Ovo dalje izmješta fokus sa stvari koje su bitne za Hrvatsku, a to je korupcija - rekla je Borić
Rada Borić i Tomislav Tomašević
 Marko Todorov/Cropix

Predsjednik Zoran Milanović danas je na svom Facebook profilu oštro reagirao na intervju saborske zastupnice Rade Borić u Jutarnjem listu. Napao je Borić, Jutarnji list, ali i čelnika platforme Možemo Tomislava Tomaševića. Povod objavi je, kako je naveo, to što je Borić izjavila da treba odstupiti.

- Gospođa Borić ne govori istinu kada kaže „da me je podržavala i za mene glasala“. Može biti, naravno, da je za mene glasala u tajnosti biračkog mjesta, ali na javnoj razini – ona je bila i jest članica pa i predvodnica kabale koja me je blatila i opstruirala gdje god je i kako god je stigla tijekom kampanje i prije kampanje, kao i tijekom onih godina koje nisam proveo u javnoj djelatnosti. Gospođa Borić prištekala se tek u drugom krugu predsjedničkih izbora, poput još nekih poštenjačina, nakon moje, njoj nejasne, pobjede u prvom krugu. Došla je na onaj lijepi i energični skup u Boćarskom domu u Zagrebu i ugurala se u kadar, istina, u dogovoru s organizatorima skupa. „Political freeloading of sorts“, rekli bi u DC-iju. Još točnije – bandwagoning. Upisala se u partizane u svibnju 1945. godine. Ginulo se još i tada, u borbama za Rijeku i Istru, ali ona tamo nije uočena – napisao je, među ostalim, Milanović na Facebooku i dodao kako se ”gospođa Borić lažno prikazuje”.

- Takva ličnost, sad dolazim do povoda ovome zapisu, traži od nedavno izabranog predsjednika Republike, to jest mene, da – odstupim. Ni manje ni više nego da odstupim! A zašto? – napisao je Milanović, koji se osvrnuo i na Tomislava Tomaševića kazavši da je on bitno manje nekorektan političar.

- Wannabe-gradonačelnik također ima vremena prozivati me i dijeliti mi lekcije zbog „neprimjerenog“ ponašanja, ali o verbalnom divljaštvu jedne zastupnice u Saboru šuti k'o zaliven. Što to, gospodine Tomaševiću, u žargonu vašeg „kluba“ znači pojam „neprimjereno“? Je li to preludij u fetvu ili tek drugarska kritika? Ako je ovo drugo, meni se ne čini primjerenim to što vi i mnogi drugi dolazite u Sabor odjeveni kao što se nekad išlo na teferič na Ilidžu. Bez odijela, bez kravate, kao da ste veći od institucije kojoj pripadate. Mislite da se meni baš nose odijelo i kravata? Pitate se – čemu sad ova analogija? Pa, samo da vam ukažem na to kako se bezveznim sadržajem može popuniti prostor, baš kao u slučaju vašeg komentara mojih riječ i postupaka – napisao je, među ostalim, Milanović, te svoju objavu zaključio riječima: „Briga me, frajeri, za vaše reklame, ovuda su prolazili i drugi prije vas.“ (B. J. Štulić: „Grad bez ljubavi“), te zapitavši: Je li i ovo „neprimjereno“?

Rada Borić za Jutarnji je kratko komentirala Milanovićevu objavu.

- Sve što sam mislila da je važno sam rekla, ovo dalje izmješta fokus sa stvari koje su bitne za Hrvatsku, a to je korupcija, osobni napad ću preživjeti – rekla je Borić.

Tomislav Tomašević predsjednika je komentirao na Fcaebooku:

- Sve što sam imao reći o predsjednikovim neprimjerenim izjavama o saborskim zastupnicama sam na pitanje novinara rekao još u četvrtak i ne mislim ulaziti u daljnju javnu polemiku. Tad sam i odlučio da mu neću odgovoriti ukoliko me osobno napadne jer odbijam biti dio medijske trakavice koja odvlači pozornost javnosti od najbitnijih problema u Hrvatskoj i Zagrebu. Nakon današnjih predsjednikovih komentara ostajem pri svojoj ranijoj odluci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 07:19