INSTRUMENTARIST U TOPLANI

Rade Buljubašić: Simbol Sanaderove korupcije još uvijek zaposlen u HEP-u!

Buljubašić je priznao da se na Sanaderov poziv vratio iz Australije kako bi radio u HDZ-u. Pritom je prijavljen kao zaposlenik HEP-a. Iako se na poslu nije pojavljivao, radno mjesto je zadržao

ZAGREB - Rade Buljubašić, povratnik iz Australije za kojeg je šira javnost doznala kad je otkriveno da radi u središnjici HDZ-a dok ga plaća HEP, i dalje je zaposlenik Hrvatske elektroprivrede!

Zaposlen je u Sektoru za termoelektrane, točnije u organizacijskoj jedinici Elektrana - toplana Zagreb, u Odjelu za automatiku i upravljanje kao instrumentarac. Taj podatak doznali smo od jednog zaposlenika HEP-a koji je želio ostati anoniman.

Neplaćeni godišnji

- Nije on dobio otkaz, pa vidim ga na poslu svako malo - kazao je naš izvor.

Direktor HEP Proizvodnje d.o.o. Nikola Rukavina jučer nam je potvrdio da je Buljubašić i dalje zaposlenik u HEP-u.

- Buljubašić ima ugovor o radu. Trenutačno je na neplaćenom godišnjem odmoru - kazao je direktor HEP-ove Proizvodnje Rukavina.

- Koliko je dugo na tom neplaćenom odmoru te plaćate li mu doprinose i ostale obveze, upitali smo ga.

- Ne znam točno koliko je na tom godišnjem, ali nije dugo. Radi, odgovorio je direktor Rukavina, koji se začudio kad smo ga pitali kako to da je Buljubašić uspio zadržati svoje radno mjesto na kojem se ranije nije ni pojavljivao.

- Ne znam što je bilo ranije. Gledajte, mi imamo službu za upravljanje ljudskim potencijalima i ne znam zašto bi mu dali otkaz ugovora o radu. Ovdje sam nedavno došao i ne znam zašto bih govorio o nečemu što je bilo ranije.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 13:30