ODLAZAK U B. LUKU

Radić iz Domovinskog pokreta: Poslat ćemo Vladi natpise za Pupovca, da više ne bude zabune

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokretakomentirao je izjavu premijera Plenkovića o razlozima odlaska Pupovca u Banja Luku.

 Mario Radić

 Goran Mehkek/Cropix

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić danas je na konferenciji za medije komentirao izjavu premijera Andreja Plenkovića o razlozima odlaska Milorada Pupovca u Banja Luku.

Podsjetimo, predsjednik Vlade izjavio je da je Pupovac u Banja Luku išao u svojstvu predsjednika Srpskog nacionalnog vijeća te da on tamo nije ništa govorio niti je imao nekakvu ulogu.

- To nam rješava puno problema, sada nam je jasno kako treba riješiti taj problem. Taj problem treba riješiti na način da bi gospodin Pupovac, kada god ide negdje na bilo koji skup, trebao nositi natpis koji Pupovac ide. Ima ih očito više. Kao što su, recimo, za vladavine njegovog predsjednika Glavne skupštine SDSS-a i glavnog čovjeka SDSS-a Vojislava Stanimirovića u Vukovaru ljudi bili označeni bijelom trakom, pa je tako i veliki dio moje obitelji osjetio blagodati vladavine SDSS-a u tome gradu, komentirao je Radić.

image
Goran Mehkek/Cropix

Radić je podsjetio na incident kada su Pupovca gađali koricom limuna, rekavši da ga je počinitelj tada gađao kao profesora Filozofskog fakulteta, jer je Milorad Pupovac tada, po riječima tog čovjeka, seksualno uznemiravao njegovu djevojku.

- To je mislio čovjek koji ga je gađao. Međutim, to nije bilo pravo pitanje. On je tada, kad je dobio koricu limuna u glavu, rekao da je u tome trenutku bio ugroženi Srbin. Svaki put kad se negdje ide, recimo u Frušku Goru, Milorad Pupovac treba samo staviti natpis je li vodeći čovjek SDSS-a. A mi bi rekli da je on, prije svega, u svakome trenutku, član vladajuće koalicije, predstavnik hrvatske Vlade i parlamenta. I njegova uloga ne može biti nijedna druga osim te. Mi ćemo im službeno poslati sve ove natpise, da ne bi više bilo zabune, zaključio je Radić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:18