REAKCIJA NA REZULTATE

Radimir Čačić: ‘Nakon ovih izbora u Varaždinskoj županiji više ništa neće biti isto‘

‘Povećali smo za 20 posto moj rezultat s prošlih izbora. Tad sam stizao centar i ljevicu, sad desnica pokušava stići mene‘
Radimir Čačić
 Damir Krajac/Cropix

Potpuno je jasno da u Varaždinskoj županiji više ništa neće biti isto, komentirao je u ponedjeljak predsjednik Narodne stranke - Reformista i varaždinski župan Radimir Čačić rezultate lokalnih izbora, ocijenivši da je njegova stranka u županiji postigla fantastičan rezultat.

Čačić je ušao u drugi krug izbora za župana s 30 posto glasova, a suparnik će mu biti HDZ-ov Anđelko Stričak s 27 posto.

„Od jučer, stranka koja je imala samo župane i dožupane, a ni jednog načelnika ni gradonačelnika, već danas ima načelnika i načelnicu i tri nezavisna načelnika s našom potporom. Očekujemo još pet i moram reći da je to fantastičan rezultat”, rekao je Čačić.

Istaknuo je da su u Županijskoj skupštini ostvarili 50 posto bolji rezultat nego prije četiri godine, a u gradskim i općinskim vijećima su broj vijećnika povećali četiri puta.

„Na razini kandidature za župana, povećali smo za 20 posto moj rezultat s prošlih izbora. Na prošlim izborima sam stizao centar i ljevicu, sad desnica pokušava stići mene. Ako budemo ozbiljni, ako budemo odgovorni, za HDZ vrijedi 'no pasaran'”, kaže Čačić.

Komentirajući drugi krug izbora za gradonačelnika Varaždina, u koji ide aktualni gradonačelnik Ivan Čehok, poručio je kako je "poštenje nulta pretpostavka za kandidiranje na izborima".

Ako u politici postoji netko tko nema srama, a na njemu postoji sumnja za kriminal, onda „pristojan čovjek to mora kirurški odstraniti“. „Očekujem da ćemo taj problem, taj karcinom u Varaždinu u drugom krugu riješiti”, kaže Čačić.

Predsjednica varaždinske županijske organizacije Reformista i saborska zastupnica Natalija Martinčević vrlo je zadovoljna rezultatima izbora za župana, kao i brojem mandata u Županijskoj skupštini.

„Najveća zahvala našim građanima koji su prepoznali prave vrijednosti i ono za što se kao stranka zalažemo - kvalitetne ljude, rad i rezultate”, rekla je Martinčević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. veljača 2023 21:32