VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

Radimir Čačić predao vlast novom županu Stričaku: ‘Nisam najsposobniji, ali dat ću sve od sebe‘

Dosadašnji župan Radimir Čačić podsjetio je kako prije četiri godine na primopredaji nigdje nije bilo nikoga, ni ničega.
Radimir Čačić
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Osim primopredaje gradonačelničke dužnosti u Zagrebu, i u drugim gradovima i županijama dosadašnji župani ili gradonačelnici predat će vlasti svom nasljedniku ili nasljednici.

Novi župan Varaždinske županije Anđelko Stričak danas je preuzeo dužnost. Primopredaja izvršnih ovlasti između novoizabranog župana i bivšeg župana Radimira Čačića održana je danas u Županijskoj palači, prenose Varaždinske vijesti.

- Birači su odgovornost za vođenje Varaždinske županije povjerili nama. Obišao sam svaki kutak Varaždinske županije, razgovarali smo sa svima, čuli smo potrebe građana koje smo u suradnji s koalicijskim partnerima pokušali riješiti. Naravno da nisam najbolji, najsposobniji i najsavršeniji, ali nastojat ću zajedno sa svojim timom i zamjenicom .Silvijom Zagorec dati sve od sebe da u idućem mandatu Varaždinska županija i svi žitelji osjete jedan iskorak. Na izbore smo izašli s ambicioznim programom i s timom koji to može provesti, a program se odnosi na investicije u zdravstvu, školstvu, infrastrukturi i zaštiti okoliša - rekao je novi župan Stričak i najavio kako će idući tjedan započeti razgovori sa svim predsjednicima političkih stranaka čiji su vijećnici osvojili mandate u budućem saziv Županijske skupštine.

- Razgovarat ćemo o skupštinskoj većini, formiranju radnih tijela i prioritetima. Siguran sam da birače nećemo iznevjeriti - rekao je Stričak.

Dosadašnji župan Radimir Čačić podsjetio je kako prije četiri godine na primopredaji nigdje nije bilo nikoga, ni ničega.

- Kada sam došao u Županiju dobio sam samo nekoliko papirića na kojima je pisalo nekoliko projekata ukupno vrijjednih četiri milijuna kuna. Nije bilo župana ni dožupana. Runac je tada rekao tadašnjem bivšem županu da se slika pred bilo čim. Što se mene i mog dožupana tiče mi se nismo mogli slikati pred svim jer je toga bilo previše. Siguran sam da će ekipa koju preuzima novi župan, kao što je vrhunski odradila svoj posao, nastaviti ga odrađivati i dalje - rekao je Čačić i ustvrdio da je riječ o kvalitetnim ljudima koji su tu već dvadesetak godina.

- Trener je ključan i očekujem da ćemo rezultat koji je ostvaren tijekom ove četiri godine takav biti i dalje, a sve u čemu možemo pomoći, stojimo na raspolaganju. Čestitke županu i njegovoj zamjenici - rekao je Čačić.

Pri dolasku na primopredaju, Čačić je za N1 izjavio da od nove vlasti ne očekuje ništa, a nije htio reći ni što misli da će se dogovoriti s pročelnicima koji su trenutno na čelu ureda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:10