NEDJELJOM U 2

Radimir Čačić: Stvarnu kaznu već nosim sa sobom

Zagreb, 21012010.Vlada RH, predsjednica Vlade Jadranka Kosor sastala se danas s celnicima hrvatskih politickih stranaka.Na slici: Radimir Cacic nakon sastanka.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjevic / CROPIX

- Podnijet ću ostavku u Hrvatskom teniskom savezu već u utorak, kad je sjednica Predsjedništva. Ne bježim od odgovornosti, ali ostajem u politici - komentirao je Radimir Čačić, predsjednik HNS-a i Hrvatskog teniskog saveza, reakciju odvjetničkog tima koji je na zamolbu Zlatka Mateše i vodstva Hrvatskog olimpijskog odbora dao stručno mišljenje o njegovom pravnom položaju nakon nesreće u Mađarskoj sa smrtnim posljedicama.

Gostujući u emisiji ‘Nedjeljom u 2’, Čačić je rekao kako mu je trebalo desetak dana nakon nesreće da se sabere, te kako je odluku o ostanku u politici donio nakon konzultacija s vrhom stranke.

- Razgovarao sam i s prijateljima koji su mi pomogli da shvatim kako tom nesrećom nisam postao nečastan čovjek. Još jedno vrijeme neću moći funkcionirati, vrh stranke toga je svjestan, ali moje znanje i energija mogu biti potrebni sutra. Ako javnost prepozna tu potrebu, i razumije da je riječ o nesreći koja mene ne čini diskvalificiranim, neprihvatljivim za javnu funkciju i nečasnim, onda će to građani reći - rekao je Čačić.

Istaknuo je kako je spreman na kaznu koju sud donese, iako “stvarnu kaznu već nosi sa sobom”.

Posjetimo, predsjednik HNS-a 8. siječnja skrivio je u Mađarskoj tešku prometnu nesreću u kojoj su poginule dvije osobe. Iako su mađarski mediji nekoliko puta javljali kako je prebrzo vozio, Čačić je istaknuo kako nije pretjerao u brzini.

- Po mojoj procjeni vozio sam između 110 i 120 kilometara, nakon nesreće uočio sam gospođu koja je ispala iz automobila, zatim sam otišao do automobila i pogledao gospođu koja je vozila, ona srećom nije bila ozlijeđena jer je bila zavezana. Kad sam bio u stožeru Ive Josipovića u drugom krugu predsjedničkih izbora nisam znao za smrtne posljedice nesreće, da je barem ostalo na materijalnoj šteti - rekao je predsjednik HNS-a.

Čačiću ovo nije prva prometna nesreća. Prvi put 1974. godine zaspao je za volanom, drugi put 1999. godine sudario se s betonskom mješalicom, dok mu je treći put prije sedam godina doktor preporučio da ne vozi pod nekim uvjetima poput vrućine i niskog tlaka.

- Svaki vozač zna da se takve stvari mogu dogoditi, ovo će me potaknuti da manje vozim i s više pažnje. Nisam agresivno vozio, nisam preticao. Bez obzira na neke izjave na internetskim portalima, nisam bio u alkoholiziranom stanju i vozio sam u sporoj traci. Odmah sam pokušao komunicirati s obitelji ozlijeđenih, poslao sam pismo žaljenja i suosjećanja - rekao je Čačić, dodajući kako je o smrti druge osobe doznao iz medija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:05