NOVI RAVNATELJ O STANJU NA HTV-u

Radman: 'Za one koji žele biti poduzetnici nema mjesta na HRT-u! Ali ima mjesta za Denisa Latina, on ima dobre ideje'

ZAGREB - Novi ravnatelj HRT-a, Goran Radman gostujući na Radiju 101 komentirao je slučaj Šelebaj koji potresa javnu televiziju , veliki poreznik dug te zašto se ponovno vratio na Prisavlje.

Poručio je kako na HRT-u nema mjesta za 'poduzetnike' i sve one koji krše moralne i etičke norme te tako iskazuju svoju neprofesionalnost.

- Svaki takav bit će sankcioniran za kršenje internih normi. Motiv za dolazak u kuću ne može biti neetičan, rekao je ravnatelj.

Osvrnuo se i na nedavni slučaj 'doktora Darka Mihajlovića' koji je gostovao u 'Nedjeljom u 2' i na e mitiranje snimke emisije 'Kontakt' za koju su tvrdili da ide uživ o te je poručio: '- To su primjeri kršenja etičnog, moralnog i profesionalnog u javnom prostoru. Ipak, treba svima dozvoliti da se obrane od optužbi. Ako se one pokažu točnim bit će i sankcionirani'.

Iako je prije četiri godine tvrdio kako se na HRT ne bi vratio niti da ga se pozove, Radman je danas drugog mišljenja.

- HRT je bila izgubljena u strateškom smislu zadnjih 15 godina. Nakon rada u Microsoftu odlučio sam se vratiti u Zagreb, baviti se akademskim stvarima. U međuvremenu je došla radikalna kriza, a društvo se našlo u nezavidnoj situaciji. Smatram da je u redu da svatko stavi svoje mogućnosti na raspolaganje javnosti u takvom trenutku, objasnio je Radman u intervjuu za Rdaio 101, te dodao iako ima 55 godina bilo je logično da svojim iskustvom pomogne mlađima.

- Moja konačna procjena bila je da mogu pomoći znanjem i iskustvom da se jedna tako važna ustanova za društvo vrati na pravi trag, izjavio je.

Radman je najavio i moguće otkaze na javnoj televiziji, ali i povratak Denisa Latina na televiziju za kojeg tvrdi da ima dobre ideje.

- Na HRT-u radi 3400 ljudi i imamo strukturni problem kao i druga javna poduzeća. Pravna funkcija jedna je od slabijih točki HRT-a. Bit će i otkaza, no dok se ne napravi plan restrukturiranja ne mogu govoriti o konkretnim brojkama, objasnio je i dodao kako će svi novinari morati biti osposobljeni da rade sve.

Radman je komentirao i porezni dug HRT-a, koji iznosi čak 228 milijuna kuna.

- Da, to je veliki problem. Jedan dio je usuglašen i morat ćemo ga otplatati. No, isto tako jedan dio je sporan jer nismo isključivi krivac za taj dug. Očekujem razumjevanje za to, zaključio je novi ravnatelj HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:24