IMENOVANJA NA HTV-u

RADMANOV KUM DOBIO POSAO NA HRT-u BEZ NATJEČAJA 'Nije me on progurao, ja marljivo radim'

‘Nije me Radman progurao na mjesto pomoćnika. Znam koliko vrijedim!’, komentirao je Željko Rogošić
 Arhiva CROPIX

- Kao pomoćnik ravnatelja za program na HRT-u, bit ću zadužen za koordinaciju programskih sadržaja i posebne projekte poput, npr., obilježavanja 300. godišnjice Sinjske alke - kaže Željko Rogošić koji je u utorak postao novi pomoćnik ravnatelja za program HRT-a.

Dugogodišnji novinar Rogošić u javnosti je poznat kao autor TV serijala o Miljenku Smoji i Ivi Tijardoviću, ali i po velikom skandalu iz 2013. koji je završio njegovom ostavkom na mjesto urednika Prvog programa HTV-a, na koje ga je, mimo volje zaposlenika HRT-a, imenovao glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman.

Ostavka zbog Prvog

Naknadno se doznalo da je Radman Rogošićev vjenčani kum te da je Radmanov brat oženjen Rogošićevom sestrom. No, nije dao ostavku zbog toga, nego zbog, kako je tada napisao, “navodno problematičnih i netočnih točki u njegovoj profesionalnoj biografiji u postupku kandidature za glavnog urednika te siline neetičnog progona i medijske hajke koja se na njega obrušila, a koja mu je onemogućavala normalan rad”.

‘Ponosim se karijerom’

- I dalje stojim iza toga kako u mojoj više desetljeća dugoj novinarskoj i uredničkoj karijeri, kojom se ponosim, ništa nije lažirano - kaže danas Rogošić kojeg je za mjesto pomoćnika ravnatelja za program predložio Saša Runjić, ravnatelj programa HRT-a. Radman je prihvatio prijedlog i Rogošića imenovao na neodređeno vrijeme, bez prethodno provedenog natječaja koji za to funkciju, kako neslužbeno kažu na Hrvatskoj televiziji, nije potreban.

- Onima koji misle da sam pomoćnik ravnatelja za program postao samo zato što sam nečiji kum, mogu poručiti da su u krivu. Ja se na ovo mjesto nisam gurao. Znam koliko vrijedim, znam koliko marljivo radim i drago mi je da su to primijetili i moji nadređeni. Svjestan sam, naravno, da ima zlobnih ljudi koji malo rade, ali puno vremena provode ogovarajući druge. Ja takve puštam da pričaju, odnosno pišu po novinama i portalima, a kada pretjeraju, opet ću, baš kao i dosad, pravdu potražiti na sudu - poručio je Željko Rogošić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:31