POSLOVNO UVJETOVANI OTKAZI

Radnici Kraljevice potpisali otkaze: Dobit će 6400 kuna otpremnine po godini staža

Kraljevica, 170410.Danas je u brodogradilistu Kraljevica porinut u more najskuplji komercijalni brod koji se dosad gradio u ovom brodogradilistu. Rijec je o brodu Bella Desgagnes, namjenjenom prijevozu putnika i kontenjera. Brod je dug 95m, sirok 19.35m, nosivosti od 1071 tonu, moze postici brzinu od 15 cvorova i probijati led do 30cm. Narucitelj broda je Kanadska kompanija Transport Desgagnes, a sa brodogradilistom Kraljevica ugovoren je za iznos od 39,7 milijuna eura.Na slici: Porinucu su prisutsovali radnici brodogradilista ali i mnogi radoznalci i lokalni stanovnici.Foto: Davor Zunic / CROPIX
 Davor Žunić / CROPIX

RIJEKA- Radnici brodogradilišta Kraljevica, njih 460, jučer su potpisali poslovno uvjetovane otkaze te izjavu kojom se odriču prava na otkazni rok.

S Čačićevom zamjenicom, Tamarom Obradović Mazal svako od njih potpisao je i ugovor o prijenosu i otkupu svojih potraživanja u korist države.

Sve to uvjet je da bi im već u srijedu vlada isplatila obećanih 63,7 milijuna kuna za otpremnine u visini 6.400 kuna po godini staža.

Za koji dan očekuje se i podnošenje zahtjeva za stečaj tog najstarijeg jadranskog škvera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:59