STALA ULAGANJA

Radnici: Opet smo tražili bonove, ali Kerum više ni tako ne želi platiti

Samo u Splitu Kerum je najavljivao investicije vrijedne oko pola milijarde eura, a na kraju je ostvaren samo projekt Joker

SPLIT - Zar bi ljudi prestali raditi na hotelu Marjan da su plaćeni? Ja bih volio da Željko Kerum uplatnicom, a ne izjavama, dokaže da plaća izvođače radova na hotelu.

Tako je reagirao radnik, koji nam je povjerio da nije plaćen za svoj rad na hotelu te da je za dio dugovanja podmiren bonovima trgovačkog lanca Kerum , na tvrdnje splitskoga gradonačelnika da tvrtka Kerum ni sekunde nije kasnila s plaćama za 3000 zaposlenih, pa ni onih koji rade na budućem splitskom Hilton-Marjanu.

- Ne shvaćam zašto je to izjavio, koja je korist od toga? Misli li Kerum da će narod vjerovati njemu, a ne radniku? Predlažem mu da plati oglas u novinama s preslikom uplatnica na 20-ak ili već koliko ima obrtnika izvođača radova na hotelu.

Tvrtka koja je mene angažirala opet je tražila bonove. Naime, zadovoljili bi se i bonovima, iako je Kerum postao skuplji od drugih trgovačkih lanaca, ali sada nam ne da ni bonove - istaknuo je radnik na Marjanu.

Da je Željko Kerum u ozbiljnim financijskim problemima, osim izjava radnika i stalnog prolongiranja najavljenih rokova za otvaranje Marjana svjedoči i zastoj na ostalim investicijama koje je splitski gradonačelnik najavljivao dok je bio biznismen.

Samo u Splitu Kerum je najavljivao investicije vrijedne oko pola milijarde eura, od kojih je realiziran samo prodajni centar Joker, “težak” 70 milijuna eura.

Stoje svi Kerumovi milijunski projekti

Hotel Central

Hotel Central u srcu Splita, na Pjaci, kupio je 2002. godine za dva milijuna eura te najavljivao da će uložiti deset milijuna eura u njegovo uređenje i dignuti mu kategoriju. Početak radova onemogućavali su stanari hotela, ali ni nakon njihova preseljenja radovi nisu počeli. Konzervatori provode ispitivanja te lokacije, pa možda sve stoji.

Vila Matić

Vilu Matić na Bačvicama Kerum je kupio 2008. za više od osam milijuna eura. Planirao je od nje napraviti ekskluzivni hotel. Budući bi kompleks trebao imati 10.000 četvornih metara. Hoće li i kada početi radovi, nije poznato.

Poslovni centar Keri

U predizbornoj je kampanji Kerum pričao da će na predjelu Dujmovača podići jeftine stanove, a onda je govorio o centru Keri, vrijednom 80 milijuna eura. Planirao je sagraditi oko 28.000 četvornih metara trgovina, 13.000 kvadrata uredskih prostora i 640 parkirališnih mjesta. Pozitivno mišljenje Grada potpisao je sam Kerum mjesec i pol nakon što je preuzeo gradsku vlast. Radovi nisu počeli.

Mažuranićevo šetalište

Na Mažuranićevu šetalištu, nakon provedenog natječaja za to područje, bila je planirana gradnja objekta s poslovnim sadržajima površine 3850 četvornih metara te stambenog nebodera. Natječaj je okončan prije više od godinu dana, ali se ništa nije napravilo. Vrijednost investicije Kerum je procjenjivao na oko 20 milijuna eura. Lani je bezuspješno pokušavao prodati parcelu i projekt za šest milijuna eura.

Kompleks kod Lore

U Lori, na mjestu trgovačkog centra Kerum, netom prije nego što je postao gradonačelnik, tvrtka Kerum najavila je gradnju stambeno-poslovnog kompleksa vrijednog 30 milijuna eura. Natječaj je okončan prije njegova stupanja na dužnost, plan je bio podići tri nebodera, a najviši bi imao 70 metara. Kako taj kompleks graniči s ratnom lukom Lora, čeka se blagoslov MORH-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 18:30