DOLAZE U ZAGREB

Radnici Skladgradnje traže Žužulovo oslobađanje

 Nikola Vilić/CROPIX

SPLIT - Radnici Skladgradnje i nogometaši RNK Split s Upravom kluba predvođenom sportskim direktorom Nenadom Pralijom prosvjedom pred prostorijama tvrtke u Sukoišanskoj ulici u Splitu zatražili su puštanje iz pritvora svog direktora Slavena Žužula, uhićenog zbog korupcije u Hrvatskim autocestama.

Dvjestotinjak prosvjednika uvjereni su u nedužnost svoga direktora i suvlasnika tvrtke, a kao prvi korak traže njegovo puštanje iz pritvora do Božića. Za Žužula su njegovi radnici i nogometaši ustvrdili da je uvijek bio stručan i socijalno osjetljiv o čemu, kažu, svjedoči i uspješno poslovanje Skladgradnje, a njegovo uhićenje smatraju namještaljkom kako bi se 750 ljudi našlo na ulici.

Na prosvjedu su se čuli i prijedlozi za blokadu Splita, a neki od radnika te građevinske tvrtke najavljivali su i odlazak u Zagreb, gdje se na Županijskom sudu vodi istraga, a odluka o puštanju petorice osumnjičenika očekuje se na Badnjak, jer im pritvor istječe 26. prosinca.

Podršku se pružalo i transparentima s parolama poput "Kakav nam Božić spremate? Tko nas želi ostaviti bez kruha", "Tko želi propast uspješnog poduzeća", "Mi hrvatski branitelji kojima je Skladgradnja dala kruh branit ćemo je i krvlju"...

Također, i nogometaši Splita vrlo su žustro branili svoga predsjednika i glavnog sponzora, a po nekima i vlasnika kluba, smatrajući ga najzaslužnijim što je RNK Split u dvije godine iz četvrte došao u drugu ligu, u kojoj je nakon jesenskog dijela prvoplasiran, s lijepim šansama za plasman u prvu nogometnu ligu. - Naš je cilj prvoligaški status, a najzaslužniji za taj projekt su upravo braća Žužul koji su svojim kapitalom pomogli klubu da iz četvrte lige dođe na prag prve. Cijeli taj projekt Slavenovim zatvaranjem sada dolazi u pitanje, rekao je sportski direktor Nenad Pralija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:50