ODRON NA JAKUŠEVCU

Radniku Čistoće amputirana ruka; Liječnik: ‘Slomljena su mu i tri rebra, na intenzivnoj je...‘

Ozlijeđeni djelatnik (59) ima i tri slomljena rebra na lijevoj strani tijela te kompresijsku frakturu torakalnog kralješka

Slobodan Mihaljević (desno)

 Zeljko Puhovski/Cropix

Djelatnik podružnice Čistoća Zagrebačkog Holdinga (59), koji je u ponedjeljak u odronu smeća na odlagalištu otpada Jakuševac u Zagrebu zadobio teške tjelesne ozljede, probudio se iz anestezije i prebačen je na odjel intenzivne skrbi nakon operacije kojom mu je uklonjena potpuno uništena lijeva podlaktica, rekao je prof. dr. Slobodan Mihaljević, predstojnik klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu KBC-a Zagreb.

Mihaljević je dodao da nije bilo nikakvih mogućnosti za rekonstrukciju.

Predstojnik je rekao i djelatnik Čistoće ima i tri slomljena rebra na lijevoj strani tijela te kompresijsku frakturu torakalnog kralješka.

image

Prof. dr. Slobodan Mihaljević

Zeljko Puhovski/Cropix

Djelatnik je za sada stabilno, liječnici se nadaju da neće doći do komplikacija.

Ministra zdravstva Vili Beroš potvrdio je da je jedan od trojice radnike koji je zadobio teške, po život opasne ozljede u nesreći u Jakuševcu, promptno operiran u KBC-u Zagreb. Dodao je da druga dva djelatnika imaju lakše tjelesne ozljede.

"To je tragedija koja se, nažalost, dogodila, a možda se nije trebala dogoditi", rekao je Beroš odgovarajući na novinarski upit u Osijeku gdje se nalazi na svečanosti otvorenja nove zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijama, dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija KBC-a Osijek te obilježavanju Dana grada Osijeka.

image

Ministar zdravstva Vili Beroš

Nera Simic/

Radnici su stradali u odronu otpada na zagrebačkom odlagalištu Jakuševec. Novi odron otpada, drugi u manje od mjesec dogodio se u ponedjeljak oko 6.40.

Policija osigurava mjesto događaja a zatvorena je Sajmišna cesta od Jakuševca u smjeru zapada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 17:39