POLITIČKE IGRE U PULI

Radojčić dobila podršku IDS-a, ostaje na čelu Gradskog vijeća. Zoričić: ‘Oni se boje novih izbora‘

Za izglasavanje odluke o njenoj smjeni potrebno je 12 glasova, a takve potpore trenutno u gradskom vijeću nema

Dušica Radojčić

 Dusko Marusic/Cropix

Dušica Radojčić iz pulske platforme Možemo ostaje na funkciji predsjednice gradskog vijeća Pule. Naime, njenu smjenu već neko vrijeme priziva nezavisni vijećnik srpske nacionalne manjine Milan Rašula, a za to je i nezavisna lista pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića koja je raskinula koaliciju s platformom Možemo i SDP-om prije dva mjeseca. Podršku su dali i vijećnici SDP-a i HDZ-a. Od prije dva mjeseca Zoričić traži nove izbore te da se Radojčić razriješi s dužnosti na koju je došla dogovorom koalicije, a to su u gradskom vijeću podržale tada i druge političke opcije.

No, na kraju sve ovisi o IDS-u koji ima najveći broj vijećnika, iako ne i većinu. A oni su jučer na svom predsjedništvu odlučivali o tome hoće li podržati prijedlog vijećnika Rašule. Odlučili su da neće. Za izglasavanje odluke o njenoj smjeni potrebno je 12 glasova, a takve potpore trenutno u gradskom vijeću nema.

Čelnik pulske podružnice IDS-a kratko i jasno kazao je da oni neće sudjelovati u rušenju Radojčić jer prema njihovom mišljenju ona radi dobar posao.

- Predsjedništvo IDS Pule odlučilo je da neće sudjelovati u rušenju predsjednice gradskog vijeća i nećemo dozvoliti da Pula postane grad slučaj kad je sve jasnije da imamo slučajnog gradonačelnika. Gospođa Radojčić radi svoj posao kako treba i mi se ne želimo miješati u njihove svađe, poručio je kratko Deković.

Odluku IDS-a komentirao je i pulski gradonačelnik Filip Zoričić koji smatra da se IDS zapravo boji izbora.

- Očito je da se IDS boji novih izbora i i da će izgubiti svoje pozicije. Po ovome je vidljivo da je aktivna suradnja IDS-a i Možemo. Neka to ljudi vide, kazao je Zoričić.

Veli i da je to apsurdno budući da je Možemo protiv UPU-a Lungomare gdje bi se trebali graditi hotel Valkane zbog kojega je pokrenut referendum, a da je IDS taj UPU svojedobno donio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:56