SDP U PULI

Radolović: ‘Grad nam izgleda kao da je u njemu netom završio rat i to je ono što moramo promijeniti‘

‘Jedan od mojih prvih poteza bit će izgradnja poslovne zone jer Pula nije dobila industrijsku, nego trgovačku zonu‘, kaže Radolović
Sanja Radolović, kandidatkinja za gradonačelnicu Pule
 Mirko Ferlin/Cropix

- Želimo poručiti svima u Puli da u nedjelju izaberu promjenu. U Puli više nije 15 do 12 nego je 12 i 5 i ako se sada ne izabere promjena, naš će grad ići na put daljnje devastacije. Grad nam izgleda kao da je u njemu netom završio rat i to je ono što moramo promijeniti, kazala je danas na završnom skupu SDP-a u Puli njihova kandidatkinja za gradonačelnicu Sanja Radolović. Još je jednom ponovila sve ono što je isticala u svojoj kampanji, a to su kapitalni projekti koje želi realizirati ako je građani izaberu.

- To će svakako biti uređenje pulske Rive. Nećemo se više sramiti svoje Rive koje nemamo, odnosno kako je trenutačno uređena, a rekonstruirat će se i prometna žila kucavica – Ulica 43. istarske divizije za koju se 10 godina čekaju sredstva uz europskih fondova, ako i za pulska pročelja koja nikako da se dočekaju. Ako pobijedim, gradska vlast će znati iskoristit sredstva iz europskih fondova, što dosad nije znala iskoristiti te će se po modelu 60 posto europski fondovi, 20 posto gradski proračun i 20 posto učešće vlasnika nekretnina obnovit svako pulsko pročelje i nekretnina za koju građani budu iskazala interes, kazala je Radolović. Obećala je i gradnju garažne kuće na Mandraču gdje je sada neuređeno parkiralište koja će sa centrom grada biti povezana bežičnim ekološkim tramvajem.

- Revitalizirat ćemo i stare željezničke kolosijeke koji će biti povezani s budućom poslovnom zonom. Jedan od mojih prvih poteza bit će izgradnja poslovne zone jer ovaj grad nije dobio industrijsku zonu, nego trgovačku zonu, kazala je Radolović. Istaknula je i da će poduzetnicima pomoći smanjenjem prireza i komunalija, ali i drugačijim upravljanjem gradskih poslovnih prostora kako bi centar ponovno oživio.

- Nemam ništa protiv velikih trgovačkih centara koji su donijeli nova radna mjesta i naši građani vole tamo provoditi vrijeme, ali gradska vlast trebala je na vrijeme razmišljati kako da budu u suživotu i trgovački centru i centar grada. Centar grada vratit ćemo našim ljudima, kazala je Radolović. Navela je i dogradnju doma za starije i nemoćne Alfredo Štiglić jer se na dom čeka i do 10 godina, gradnju poticanih stanova u Šijani, vrtića, dogradnju OŠ Kaštanjer i gradnju škole na Gregovici koja se širi, kazala je Radolović.

Kandidat za župana Danijel Ferić ponovio je kako je sada Istra nije regija jednakih šansi za sve, već samo za one podobne, one s iskaznicom IDS-a.

- Mi i Pula imamo puno zajedničkih tema. Primjerice dom za starije i nemoćne u Puli. Danas se na red za ulazak u dom čeka 10 godina što je sramota za regiju koja se voli dičiti da je najrazvijenija u državi. Tu je i Kaštijun, ekološka bomba, projekt IDS-a koji je štetan za zdravlje i okoliš. Tražit ćemo zatvaranje Kaštijuna i preseljenje na alternativnu lokaciju. Danas je 6000 građanki i građana u evidenciji nezaposlenih, naše poduzetničke zone su mrtve i pretvorile su se u trgovačke zone poput ove u Puli. Cilj nam je revitalizirati 42 poduzetničke zone u Istri kako bi se otvorila nova radna mjesta, kazao je Ferić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:39