MORH UPOZORAVA

Rafalei će uskoro letjeti i iznad Zagreba: ‘Vježbat ćemo na 600 metara visine, bit će glasno‘

Napominju kako tijekom provedbe planiranog leta neće biti probijanja zvučnog zida, ali se očekuje kratkotrajna pojačana buka

Zajedničko letenje i uvježbavanje pilota 191. Eskadrile lovačkih aviona i francuskih pilota aviona Rafale s nosača zrakoplova Charles de Gaulle.

 Jure Miskovic/Cropix

Ministarstvo obrane RH izvijestilo je na svojim službenim stranicama kako će dva višenamjenska borbena zrakoplova Rafale letjeti iznad centra grada Zagreba danas poslijepodne u vremenu između 16:45 i 17:45 sati i to na visini od 600 metara.

Piloti 191. eskadrile lovačkih aviona HRZ-a izvest će presretanje francuskih aviona u zraku te ispratiti Rafale do Zračne luke 'Franjo Tuđman' u Velikoj Gorici, odakle će francuski zrakoplovi nastaviti let prema nosaču zrakoplova 'Charles de Gaulle' na Jadranu.

Iz Ministarstva poručuju kako se zajedničko letenje i uvježbavanje pilota 191. eskadrile lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i pilota aviona Rafale s nosača zrakoplova 'Charles de Gaulle' održava u sklopu bilateralne aktivnosti s francuskom ratnom mornaricom.

Napominju kako tijekom provedbe planiranog leta neće biti probijanja zvučnog zida, ali se očekuje kratkotrajna pojačana buka te mole građane za strpljenje i razumijevanje.

U utorak i srijedu zajedničko letenje i uvježbavanje provodit će se i iznad Istre i Kvarnera i to u skladu s najavljenim planovima u odobrenim zonama, a u sklopu kojih su planirani i formacijski preleti gradova sjevernog Jadrana.

U aktivnostima koje se provode u cilju uvježbavanja nadzora i zaštite zračnog prostora i zadaća odvraćanja, sudjelovat će i bojna Zračnog motrenja i navođenja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:17