NATJEČAJ ZA UREDNIKE

Rahela Štefanović dobila glasove HRT-ovih novinara za glavnu urednicu TV programa, Šveb je imenovao

Izjašnjavanju je pristupilo 178 od 1356 HRT-ovih zaposlenika ili njih ukupno 13,13 posto, izvijestili su s javne radiotelevizije

Rahela Štefanović

 Hrt

Glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb u srijedu je donio odluke o imenovanju Rahele Štefanović glavnom urednicom HRT-ovih televizijskih programa (HTV1 do HTV4) i Međunarodnog televizijskog programskog kanala te Ivane Božanić za glavnu urednicu portala i nelinearnih programskih usluga.

Imenovanje Rahele Štefanović stupa na snagu 21. ožujka, a Ivane Banožić 19. travnja, navodi se odlukama glavnog ravnatelja HRT-a Roberta Šveba.

Odluka o imenovanju uslijedila je nakon što je Rahela Štefanović dobila 79,78 posto glasova na savjetodavnom izjašnjavanju novinara i drugih zaposlenika HRT-a koji kreativno sudjeluju u stvaranju programa, a kojemu je pristupilo 178 od 1 356 HRT-ovih ''kreativnih'' zaposlenika ili njih ukupno 13,13 posto.

Istodobno, u izboru za glavnog urednika portala i nelinearnih programskih usluga Ivana Božanić je dobila nešto više od 50 posto glasova.

Izjašnjavanje kreativnog osoblja uslijedio je nakon provedenog natječaja za imenovanje glavnog urednika televizijskih programa HRT-a na koji su pristigle ponude dvoje kandidata, ali samo jedna prijava ispunjavala je tražene uvjete.

HRT je 25. veljače objavio natječaj za glavnog urednika svih televizijskih kanala kojima je trenutačno urednik Bruno Kovačević te za glavnog urednika portala i nelinearnih medijskih usluga koje još sada uređuje Andrea Arežina Grgičević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:31