TIN DOLIČKI

RAMLJAKOV SAVJETNIK BRANIO SPORNE ODREDBE UGOVORA O ROLL-UPU, ALI NIJE SPOMENUO KLJUČNI DETALJ Ugovor je sastavila kuća čiji je on partner

Tin Dolički
 Zeljko Puhovski / HANZA MEDIA

Jedna od zanimljivih “cveba” vezana za Agrokor jest ta da je Ugovor o kreditu vrijednom 1,06 milijardi dolara između koncerna i kreditora iz 8. lipnja 2017. napisala odvjetnička kuća Hogan Lovells koja djeluje na globalnoj razini, a koja u Hrvatskoj kao lokalnog partnera ima odvjetnički ured Tina Doličkog, pravnog savjetnika Ante Ramljaka, izvanrednog povjerenika Agrokora.

Dolički je ovih dana kao Ramljakov savjetnik branio sporne odredbe Ugovora o kreditu, ali nije spomenuo da je jedan od njegovih globalnih partnera službeno pisao taj zakon. Na jednoj od web adresa, kuća Hogan Lovells navodi kako je “Tin Dolički odvjetnik u našem uredu u Zagrebu”, ali nam je Dolički rekao kako je samo njihov partner, ali ne i dio iste globalne odvjetničke kuće. Dakle, čini se da izravnog konflikta interesa nema, ali bi bilo dobro da smo i prije znali te podatke.

Nije stoga čudno što je jučer i Ivica Todorić odlučio u sada već poznatoj maniri miješanja fakata i poluistina svoje optužbe usmjeriti i u smjeru Tina Doličkog.

“Tin Dolički danas je pravni savjetnik Agrokora odnosno Ante Ramljaka, a do preuzimanja toga posla klijent mu je bio Knighthead. Čije interese Tin Dolički štiti - Agrokora ili njegova najpovlaštenijeg vjerovnika?”, pita Todorić na svom blogu, pozivajući Doličkog “koji ističe da su odredbe ugovora o roll upu praksa, da navede jedan primjer u kojem se vidi da je vlada lex specialisom oduzela upravljačka prava, dogovorila roll up model i ugovorom se obvezala da ne može smijeniti upravitelja kojeg je sama postavila”. “To nije praksa nego opasan presedan koji je neustavan i protuzakonit”, tvrdi Todorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:27