SPORNA ČLANARINA

Ranko Ostojić dao ostavku na mjesto predsjednika županijskog SDP- a: ‘Odbijam, s gnušanjem‘

Ostojić je rekao da je razlog njegove ostavke zato što se ne slaže da se ne poštuju kriteriji utvrđeni za kandidiranje

Ranko Ostojić

 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik splitsko-dalmatinskog županijskog odbora SDP- a Ranko Ostojić dao je ostavku na to mjesto, a Hini je u subotu izjavio kako je razlog jer se ne poštuju kriteriji utvrđeni za kandidiranje na unutarstranačkim izborima, odnosno pitanje plaćanja visine članarine.

izbori u svim lokalnim organizacijama SDP-a održat će se 27. studenoga.

U elektronskoj poruci Ostojić je svojim stranačkim kolegama napisao da "s gnušanjem odbija sudjelovati u daljnjem procesu" zato što je Statutarna komisija SDP-a odbila njegov prigovor i uvažila žalbu njegovog protukandidata Nikše Peronje iz Jelse. Peronja se žalio jer ga je Ostojić, kako kaže, namjeravao diskvalificirati iz izborne utrke i to zbog stranačke članarine koju plaća, a za koju Ostojić smatra da je preniska.

Ostojić je za Hinu rekao da je razlog njegove ostavke zato što se ne slaže da se ne poštuju kriteriji utvrđeni za kandidiranje.

Ostojićev protukandidat Nikša Peronja navodno je trebao plaćati veću stranačku članarinu, kao načelnik Jelse.

"Nemam ja problem s izborima, ali već godinama toleriranje neplatiša, kao i u ovom slučaju, gdje čelnik lokalne samouprave (načelnik općine Jelsa) sam sebi odredi članarinu četiri puta manju od propisane za mene nije prihvatljivo. Ishod svega ćemo vidjeti na sjednici Predsjedništva SDP-a koja je sazvana za utorak", izjavio je Ostojić.

Na telefonski pokušaj Hine prozvani Nikša Peronje nije bio dostupan za izjavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2021 14:49