NESLUŽBENI REZULTATI

Ranko Ostojić novi je predsjednik splitsko-dalmatinskog SDP-a, središnjici stranke poručuje: 'Nećete lako s Dalmacijom'

Ranko Ostojić
 Damjan Tadic / CROPIX

Novoizabrani predsjednik županijskog splitsko-dalmatinskog SDP-a Ranko Ostojić u subotu je izjavio kako će se zauzimati za zajedništvo u toj županijskoj stranačkoj organizaciji te poručio stranačkoj središnjici u Zagrebu da neće lako s Dalmacijom.

- Želim poslati poruku svima koji su iz Zagreba navijali za neke druge rezultate, a mislim da i jedan i drugi kandidat mogu poslati istu poruku - nećete s Dalmacijom tako lako proći. To je ipak regija u kojoj itekako brinemo za slobodu, za to da imamo pravo na svoje mišljenje i siguran sam da ćemo tradicije koje u SDP postoje, prije svega, graditi ovdje, a na njima će biti da svoje kalkulacije i računice ostave za Zagreb, a ne da to realiziraju ovdje u Splitu - rekao je Ostojić novinarima u nedjelju navečer nakon objave neslužbenih izbornih rezultata po kojima je pobijedio protukandidata Danijela Kukoča.

Predsjednik Izbornog povjerenstva Boris Ćurković izjavio je kako je prema neslužbenim rezultatima Ranko Ostojić pobjednik izbora za novo vodstvo SDP-a Splitsko-dalmatinske županije.

- Na temelju prebrojanih listića s 20 izbornih odbora Ostojić je osvojio 595 glasova, a Kukoč 314. To znači kako ni nakon prebrojavanja listića iz pet preostalih izbornih odbora rezultat ne može biti takav da bi promijenio izbornog pobjednika - rekao je Ćurković.

Ostojić je istaknuo kako će sa svojim protukandidatom Kukočem nastaviti zajednički izgrađivati bolji SDP u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

- Mislim kako i Dejan i ja sigurno jednako želimo da SDP u Dalmaciji bude što kvalitetniji i što bolji jer to smo obećali obojica. Zbog toga, neće biti nikakve proslave niti slavlja, jer ovo je ozbiljna situacija u kojoj je puno važnije sad i odmah početi dogovarati daljnje korake i kako popraviti poziciju koju trebamo imati kao SDP - rekao je Ostojić.

Dodao je kako očekuje da SDP u Splitsko-dalmatinskoj županiji više nikad ne bude u takvoj situaciji.

- Dok budem predsjednik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije itekako ćemo se pobrinuti da svi budu informirani, da svi dobiju priliku i da svi imaju pravo birati. Želim vratiti članove i povjerenje - izjavio je Ostojić.

Naglasio je kako "za SDP ima nade". Kukoč je čestitao Ostojiću na pobjedi i poželio da splitsko-dalmatinski SDP izvuče iz krize.

- Želim mu da ovu organizaciju izvuče iz krize u koju je očito upala, a za to će mu trebati puno terenskog rada i zajedništva - zaključio je Kukoč.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2020 19:13