ZDRAVSTVENI PROBLEMI

Ranko Ostojić pretrpio infarkt: Bivšem ministru policije ugradili stent, stavljen je na respirator

Na RTG snimci pluća, kod Ostojića su uočene fibrozne promjene na plućima. Odmah je testiran na koronavirus i nalaz je bio negativan
Ranko Ostojić
 Damjan Tadic/Cropix

Bivši ministar unutarnjih poslova, saborski zastupnik i predsjednik splitsko-dalmatinskog ogranka SDP-a Ranko Ostojić danas je pretrpio srčani udar.

Ostojiću je pozlilo jutros nakon čega je dovezen u KBC Split gdje je podvrgnut detaljnim pretragama.

Odmah po prijamu napravljena mu je hitna kompletna medicinska obrada (EKG, RTG pluća, laboratorijski nalazi) i iz nalaza je utvrđeno kako je Ostojić pred tri-četiri dana preživio infarkt, a na RTG snimci pluća, uočene su fibrozne promjene na plućima, piše Slobodna Dalmacija.

Naravno, odmah je testiran na koronavirus i nalaz je bio negativan.

Nakon obavljene medicinske obrade, Ostojić je prebačen u koronarnu jedinicu bolnice na Križinama, odakle je odveden u salu za koronarografiju koja mu je u konačnici i napravljena. Zbog začepljenja krvne žile stavljen mu je stent.

S obzirom na njegovo zdravstveno stanje i zbog otežane respiratorne funkcije (otežano je disao) Ostojić je intubiran i stavljen na umjetnu ventilaciju (respirator).

O zdravstvenom stanju Ranka Ostojića oglasio se i SDP iz kojeg su svojem istaknutom članu zaželjeli uspješan oporavak.

- Prema posljednjim informacijama, naš Ranko je stabilno nakon operacije. Naše misli su uz njega i njegovu obitelj, kojoj je u ovim trenucima potreban mir i privatnost kako bi se posvetili njegovom ozdravljenju. Dragi Ranko, želimo ti uspješan oporavak!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 23:22