NIJE NA LISTI

Raskol! Najpoznatiji splitski mostovac izašao iz stranke

Markotić je bio nezadovoljan zbog odnosa prema Splitu, tvrdeći da je drugi grad u Hrvatskoj zaobiđen kao važan faktor u krojenju lista za Sabor

Josip Markotić

 Paun Paunovic/Cropix

Josip Markotić će u splitskom Gradskom vijeću od sada djelovati kao nezavisni vijećnik, a ta je promjena već vidljiva i na stranicama grada. Most tako ostaje s jednim lokalnim zastupnikom, Tihomirom Galićem, javlja Dalmatinski portal.

Markotić je bio nezadovoljan zbog odnosa prema Splitu, tvrdeći da je drugi grad u Hrvatskoj zaobiđen kao važan faktor u krojenju lista za Sabor. Galić se našao na četvrtom mjestu na listi, a prioritet u Desetoj izbornoj jedinici imao je Ante Kujundžić iz Podbablja. On je na listi odmah iza nositelja Bože Petrova, dok Markotića na listi nema iako je jedan od najprepoznatljivijih Splićana.

U prošlom se sazivu slično dogodilo i Anti Čikotiću, a tada je razočaran iz Mosta otišao Ante Bradarić Šljujo.

Dalmatinski portal piše kako je Most izgubio niz kvalitetnih ljudi na terenu u Splitu, poput Jelene Kovačić i Ivane Ljulj Cvitanić, a sada i Markotića.

Šef Mosta Božo Petrov je na pitanje gdje je puklo s Markotićem upitao zašto mediji misle da je puklo i dodao da ‘aktivni članovi biraju predstavnike na listama‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 12:20