DVIJE DESNICE

RASKOL U HSP-u Danas dva izvanredna sabora stranke: Đapić svoj održava u Osijeku, a Srb u Sisku

Sazivač osječkog skupa je optužio predsjednika stranke Danijela Srba da je lažirao svoju odluku o sazivanju Sabora, a Srb pak tvrdi da Matković i Đapić nisu mogli sazvati izvanredni sabor HSP-a jer su isključeni iz stranke
 CROPIX

SISAK - Hrvatska stranka prava organizira danas dva izvanredna sabora stranke - jedan u Osijeku, koji počinje u 9.30 sati, a drugi u Sisku, s početkom u 10.

Osječki izvanredni sabor organiziraju nezadovojni članovi Predsjedništva stranke koji organiziraju nezadovoljni članovi Predsjedništva, na čelu sa Antom Đapićem i Josipom Matkovićem. Sisački Sabor sazvao je predsjednik stranke Danijel Srb.

I jedni i drugi sazivači tvrde da na sazivanje izvanrednog Sabora imaju statutarno pravo s obzirom na to da izvanredni Sabor može sazvati ili većina članova Predsjedništva ili predsjednik stranke. I jedni i drugi tvrde da su izvanredni sabor oni sazvali prvi, te da rade po zakonu.

Predsjednik organizacijskog odbora osječkog sabora Josip Matković iz Trogira tvrdi kako je Predsjedništvo stranke još 23. kolovoza, nezadovoljno stanjem u stranci, većinom glasova (9 od 15) donijelo odluku o sazivu izvanrednog sabora. On je optužio predsjednika stranke Danijela Srba da je lažirao i antidatirao svoju odluku o sazivanju Sabora dva dana ranije, odnosno 21. kolovoza. Danijel Srb pak navodi kako Matković i Đapić nisu mogli sazvati izvanredni sabor HSP-a jer su isključeni iz stranke.

Naime, upravo u Sisku, 28. siječnja ove godine, Danijel Srb je objavio da je Anto Đapić isključen iz stranke. Srb na Saboru očekuje 80 posto svih podružnica i potvrdu svojeg potpunog legitimiteta i legaliteta, dok sazivači osječkog sabora ističu da će im se odazvati više od 500 HSP-ovaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:41