OBRAČUN U STRANCI

RASKOL U KLUBU SDP-a: SMJENA MRSIĆA PROŠLA KROZ UŠICU IGLE! 'Učinili su to na kukavički način, bez moje prisutnosti. Bernardić uvodi strahovladu'

 Tomislav Kristo / CROPIX

- Od predsjednika stranke i predsjednika Kluba tražio sam odgodu rasprave zbog moje nemogućnosti prisustvovanja sastanku Kluba. Umjesto demokratske procedure čelništvo Kluba i predsjednik stranke su odlučili i proveli raspravu na kukavički način bez mog prisustva. Očito umjesto demokracije imamo strahovladu i netoleranciju. Takav SDP će teško dobiti povjerenje građana - kazao je Mirando Mrsić reagirajući na odluku Kluba zastupnika SDP-a koji je u srijedu proveo odluku stranačkog Predsjedništva donesenu dan ranije da se Milanka Opačić i Mirando Mrsić smjenjuju sa svih dužnosti. Za Opačić to znači smjenu s funkcije potpredsjednice Sabora, a za Mrsića s mjesta predsjednika saborskog Odbora za rad.

Mrsić je, kako nam je kazao, uoči sjednice Kluba poslao pismo u kojem navodi da je na putu u inozemstvu i traži odgodu rasprave i odluke o smjeni kako bi imao priliku o njoj se očitovati i sudjelovati u raspravi. No, njegov apel nije naišao na plodno tlo, a Mrsić kaže kako to znači da predsjednik SDP-a Davor Bernardić s kojim je i došao u sukob jer je javno kritizirao njegovo vođenje stranke, u SDP uvodi politiku strahovlade i netolerancije "umjesto da demokratizira i modernizira SDP".

- Umjesto da podnesu moralnu i političku odgovornost za neuspjeh na lokalnim izborima, Bernardić i vodstvo stranke i dalje nastavljaju s podjelama i kažnjavaju slobodu govora - kaže Mrsić po čijim se informacijama Klub SDP-a podijelio prilikom glasanja o njegovoj sudbini. Ispada da je od 37 članova Kluba prisutno bilo njih 24, a od toga je njih 10 bilo protiv Mrsićeve smjene, 2 su bila suzdržana, a 11 za smjenu. Time je, kaže Mrsić, predsjednk stranke unio razdor i podjele i u Klub zastupnika SDP-a.

- Niti Bernardić, niti članovi Predsjedništva koji su glasali za čistke u SDP-u neće me zaustaviti da i dalje ukazujem na probleme i tražim promjene - zaključio je Mrsić.

Predsjednik SDP-ova Kluba zastupnika Arsen Bauk potvrdio je informaciju da je Mrsić na putu i da je tražio odgodu odluke o njegovoj funkciji. Na pitanje zašto mu nije dao priliku da se brani, Bauk je kazao: "Trebam li poslušati predsjednika stranke ili kandidata za predsjednika?".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:06