U CENTRU ZAGREBA

‘Raspada se od vlage‘: Poznati umjetnik pobjegao iz derutnog prostora koji je sad pripao Radničkoj fronti

Radnička fronta koristit će ga za uobičajene aktivnosti - uredske poslove, manje sastanke, izradu transparenata i neformalna druženja
Nove prostorije Radničke fronte u Arnoldovoj 1
 Damjan Tadic/Cropix

- Taj se prostor raspada od vlage - kaže umjetnik Boris Bućan za svoj bivši atelje u Arnoldovoj 1, koji je sada od Grada na korištenje dobila Radnička fronta.

Naime, nakon što je postala parlamentarna stranka, Radnička fronta dobila je pravo na dodjelu stranačkih prostora, a u travnju im je Grad Zagreb namijenio prostor kod Britanskog trga, koji je prije njih koristio upravo Boris Bućan.

image
Boris Bućan, hrvatski dizajner i slikar u prostoru svog bivšeg ateljea
Darko Tomas/Cropix

Trenutno ga preuređuju.

- Dugo smo bili bez službenog prostora, pa smo aplicirali i dobili ovaj prostor, koji je u jako lošem stanju, praktički neupotrebljiv - objašnjava David Bilić, koordinator lokalne organizacije. Radove na prostoru odrađuju sami, a Bilić kaže da će proći mjeseci prije nego što se prostor bude mogao koristiti.

image
Nove prostorije Radničke fronte u Arnoldovoj 1
Damjan Tadic/Cropix

Upravo su loši uvjeti "natjerali na bijeg" Borisa Bućana koji je tu imao svoj atelje.

- Radi se o prostoru u kojem se zbog vlage sve raspada, pa one koji će taj prostor koristiti očekuje ogromna adaptacija jer su na jednom od zidova u najgorim danima gotovo pa slapovi - kaže Bućan, koji je i sam popravljao jedan zid, ali je na kraju prostor pokraj Britanca odlučio vratiti Gradu.

Radnička fronta koristit će ga za uobičajene aktivnosti - uredske poslove, manje sastanke, izradu transparenata, ali i neformalna druženja.

image
Nove prostorije Radničke fronte u Arnoldovoj 1
Damjan Tadic/Cropix

- Naš je cilj imati prostor u kojem će se članovi upoznati i družiti jer je teško smišljati akcije s nekim koga znaš samo preko društvenih mreža - objašnjava jedan od članova. - Zanima me sve što muči druge, što je njima važno, što bi oni voljeli raditi, s čime se privatno nose.

Iz stranke otkrivaju da im najviše nedostaje mladih pojedinaca koji su spremni raditi na promjenama u društvu jer većinu njih tek poslije u životu počinju zanimati pitanja kojima se u Radničkoj fronti bave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:23