OBEĆANJA, OBEĆANJA... >> PROČITAJTE SMJERNICE VLADE ZA RAZDBOLJE 2012.-2014.

Rast BDP-a od čak 4 posto? U Hrvatskoj? Da, istina je, već 2014. godine, tvrdi Jadranka Kosor

Vlada predviđa i rast investicija od 7,6 posto, rast osobne potrošnje do 4,3 posto, ali i smanjenje proračunskog deficita za 2,1 milijardu kuna
 Duje Klarić/Cropix

HDZ-ova vlada na današnjoj je sjednici donijela smjernice za ekonomsku i fiskalnu politiku za razdoblje od 2012. do 2014. godine. Najveće iznenađenje koje su pripremili ministri predvođeni Jadrankom Kosor je rast BDP-a od čak 4 posto, objavljeno je internetskim stranicama Vlade.

Potpuni prijedlog smjernica ekonomske i fiskalne politike za razdoblje 2012. - 2014. godine pročitajte OVDJE

Skok naravno neće biti iznenada već se za tekuću godinu očekuje realni rast BDP-a od 1,5 posto, u 2012. bi rast trebao biti povećan na 2,5 posto, a u 2013. na 3,5 posto.

Osim toga, Vlada predviđa i rast investicija od 7,6 posto, rast osobne potrošnje do 4,3 posto, ali i smanjenje proračunskog deficita za 2,1 milijardu kuna.

- Nove gospodarske smjernice donosimo u okviru programa gospodarskog oporavka i naših očekivanja za oporavak u ovoj godini. Zakon o fiskalnoj odgovornosti donijet će i drugačiji način ponašanja, a time se pokazuje snaga ove Vlade - objasnila je premijerka.

Kosor je dodala kako se smjernicama ističe 'jasna odlučnost Vlade da nakon krize ojača javne financije zbog socijalne osjetljivosti i snižavanja javnoga duga'. Ovo je prvi put da je premijerka Kosor spomenula završetak gospodarske krize.

Ukoliko HDZ opstane na vlasti nakon parlamentarnih izbora, Kosor je najavila politiku racionalizacije i snižavanje rashoda za jedan posto BDP-a svake godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:19