NAPADAČ IZ DUBRAVE

RAT BAD BLUE BOYSA NA ULICAMA ZAGREBA Napadač koji je pucao u 'antimamićevce' predao se policiji

'Promamićevac' Tunjić (28) je osumnjičen da je izrešetao kombi i ranio M. Turkovića i F. Šostarku
 Facebook

Dobra večer, ja sam Marko Tunjić. Za mnom se traga pa se javljam u zatvor. Izvolite moju osobnu iskaznicu - otprilike ovako zvučao je “promamićevac” Marko Tunjić (28) u subotu navečer kada je pokucao na vrata zatvora Remetinec kako bi se predao.

Za njim je dva tjedna na snazi tjeralica zbog dvostrukog pokušaja ubojstva pripadnika “antimamićevske” skupine, Miroslava Turkovića i Filipa Šostarke u koje je, tijekom klasične sačekuše, nekontrolirano ispaljivao metke.

Od trenutka ranjavanja Turkovića u trbuh i potkoljenicu te Šostarke u stražnjicu, u policiji su se samo redali pripadnici dviju sukobljenih frakcija Bad Blue Boysa, a većina njih je odmah uprla prstom u Tunjića kao vatrenog krivca.

FOTO: SAČEKUŠA Okršaj frakcija BBB-a: Dotrčao do auta i pucao na mladiće dok nije ispraznio pištolj

Naime, protiv Tunjića je Županijsko državno odvjetništvo odmah donijelo rješenje o provođenju istrage te je sucu istrage predložen pritvor koji je sudac i uvažio pa je Tunjić, osim uz obavezno pritvaranje, postao lice s tjeralice. S obzirom na to da kobnu večer prilikom pucnjave Tunjić u akciji nije bio sam i da je akcija bila planirana, na ispovijed istražnom sucu prošlog četvrtka doveden je i Tunjićev prijatelj Tibor Č., kojeg DORH tereti za neprijavljivanje kaznenog djela!

Navodno je on raspolagao informacijom da je prava meta sačekuše na križanju zagrebačkih ulica VII. Retkovec i Roberta Močiljanina bio Danijel Hrnjak, neformalni vođa skupine koja se zalaže za Mamićev odlazak iz Dinama.

Podsjetimo, Tunjićeva ekipa maskirana do zuba u dva automobila presrela je Hrnjakov kombi, i to u blizini njegova doma dok se s prijateljima navijačima vraćao s malonogometne utakmice. Nastao je opći metež. Tunjić je izašao iz vozila i počeo pucati prema kombiju u kojem je bio Hrnjak s društvom. Nasumično je ispalio najmanje četiri hica.

Svojom predajom u zatvor temeljem tjeralice i određenog pritvora Tunjić je izbjegao saslušanje u policiji i kriminalističku obradu, no s njim će se idući tjedan obaviti razgovor ne bi li se čula i njegova strana priče.ƒ Hajdi Karakaš Jakubin

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:12