INCIDENT NA VIROEXPU

Ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi nokautiran na sajmu u Virovitici, policija utvrđuje sve okolnosti šaketanja

‘Policijski službenici PP Virovitica nastavljaju rad na ovom slučaju kako bi utvrdili sve okolnosti pod kojima je muškarac ozlijeđen‘

Antun Vujić

 Dragan Matic/Cropix/Cropix

Antun Vujić, ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, prošli je tjedan, u noći s petka na subotu, doživio fizički napad zbog kojeg je potražio liječničku pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći u Virovitici.

Incident u kojem je Vujić, čini se, izvukao deblji kraj dogodio se u prostoru Međunarodnog sajma poduzetništva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo nekoliko sati nakon što je taj sajam otvorio hrvatski premijer Andrej Plenković. Vujić je tamo bio u svojstvu ravnatelja Agencije, ali i lokalnog političkog dužnosnika, kao član HDZ-a u Slatini.

Prema informacijama koje je objavio portal Telegram, Vujića je šakom u glavu udario jedan član organizacijskog tima sajma, i to nakon što se ravnatelj Agencije, navodno, prethodno fizički neprimjereno ponašao prema supruzi tog čovjeka. Kada je ovaj vidio što se dogodilo, prišao je Vujiću i udario ga šakom u glavu. Vujić je pao i počela mu je curiti krv iz nosa. Nakon toga je zatražio liječničku pomoć. Svjedoci su naveli da je Vujić bio u alkoholiziranom stanju.

"Nije izazvao incident"

Na naš upit o tom incidentu iz Agencije su poslali priopćenje za javnost u kojemu navode da je "ravnatelj Agencije Antun Vujić 2. rujna 2022. sudjelovao na Viroexpu 2022. te na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu Dana Virovitičko-podravske županije na poziv organizatora. Tom je prigodom u večernjim satima ravnatelj Agencije napadnut od strane nepoznatog počinitelja te je zatražio liječničku pomoć, no nije ozlijeđen. Ističemo da ravnatelj Vujić ni na koji način nije izazvao incident, a osobito se nije neprimjereno i nedolično ophodio prema ikome od prisutnih".

Odgovore na sporna pitanja zatražili smo i od PU virovitičko-podravske, pri čemu nas je zanimalo što je pokazalo dosadašnje kriminalističko istraživanje tog slučaja te je li itko od sudionika incidenta, pa tako i Vujić, bio u alkoholiziranom stanju, no dobili smo samo općenit odgovor.

"Vezano uz vaš upit, obavještavamo da sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka nismo u mogućnosti javno iznositi informacije o postupanjima policije prema konkretnoj osobi. No, možemo potvrditi da je Policijska postaja Virovitica 3. rujna 2022. godine u 2.30 sati zaprimila dojavu medicinskog tima da je u prostoru Međunarodnog sajma ozlijeđen muškarac. Dolaskom na mjesto događaja policija je zatekla ozlijeđenog muškarca te je prikupila prve informacije o okolnostima ozljeđivanja. S obzirom na kontradiktornost prikupljenih informacija, policijski službenici PP Virovitica nastavljaju daljnji rad na ovom slučaju kako bi utvrdili sve okolnosti pod kojima je muškarac ozlijeđen", odgovorili su nam iz PU virovitičko-podravske.

"Ne znam zašto me udario"

Vujić je, kako prenosi Telegram, u izjavi za taj portal rekao: "Dogodilo se to izvan mog radnog vremena i izvan prostora Viroexpa. Nisam vozio pijan i ne smatram to nekim osobitim događajem i, ponavljam, uopće ne znam kako sam se našao u toj situaciji, niti tko me i zašto udario". No, iz odgovora koji nam je poslala policija jasno je da se incident ipak dogodio u prostoru Viroexpa.

Vujić je na čelo Agencije došao 2. siječnja 2022., zamijenivši dotadašnju ravnateljicu Matildu Copić, kojoj je četiri godine bio zamjenik. Prethodno je bio voditelj podružnice Agencije za Virovitičko-podravsku županiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:15