ZBRINUTI U SL. BRODU

Ravnatelj bolnice: ‘Liječili smo trojicu Iranaca, u šoku su, ne možemo dokučiti u kojem vlaku su bili‘

Njihove ozljede su lakše, radi se o natučenjima, potreseni su, ali kontaktibilni, nema nikakvih većih ozljeda, kaže dr. Josip Samardžić

Bolnica u Slavonskom Brodu u kojoj su zbrinuti stradali u teškoj željezničkoj nesreći

 Tomislav Kristo, Nenad Opacak/CROPIX

Tri osobe iz teške željezničke nesreće zaprimljene u bolnici u Slavonskom Brodu u subotu ujutro su otpuštene, kao i jedina osoba prevezana u Pakrac, a doznajemo kako se radi o jednom od vozača vlaka.

Osim njih, u novogradišku bolnicu zaprimljeno je još sedam osoba. Svi zasad otpušteni imali su lakše tjelesne ozljede.

Trojica koja su završila u Slavonskom Brodu mlađe su životne dobi. Ravnatelj Opće bolnice, dr. Josip Samardžić, potvrdio nam je da su dvojica maloljetnika, jedan je mlađi punoljetnik, svi su se izjasnici da su Iranci, dvojica imaju isto prezime, no jesu li u rodu, može se tek nagađati.

Isto tako, nejasno je u kojem su se vlaku stranci vozili, a izvjesnije je da su oni bili putnici u transportnom vlaku koji ja zastao na pruzi, budući je on vozio iz Šida, što je dio njihove rute prema zapadu, a upravo su teretni vlakovi za njih najbrži transport. Još nema službene potvrde da bi se radilo o ilegalnim migrantima koji su bili "slijepi" putnici u teretnome vlaku.

- Mi smo ih uveli kao NN osobe, onda su nam dali imena, dvojica su dala isto prezime. Njihove ozljede su lakše, radi se o natučenjima, potreseni su i u šoku, ali kontaktibilni, nema nikakvih većih ozljeda. Pitali smo ih u kojem su vlaku bili, ali iz njihovih odgovora to nismo mogli dokučiti - rekao nam je ravnatelj bolnice, dr. Samardžić.

Nakon puštanja iz bolnice u Slavonskom Brodu trojicu mladića preuzeli su djelatnici tamošnje policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:51