‘POLITIČKE IGRE‘

Ravnatelj Doma zdravlja napao gradonačelnicu i ginekologa s Brača: Lažu, on je taj koji nije plaćao račune

Rađa je poručio kako se nada da ginekolog Jašić neće i prvi sljedeći problem koji se dogodi ići politizirati
Marko Rađa, ravnatelj Doma zdravlja Split
 Tom Dubravec/ Cropix

Jedina ginekološka ordinacija na Braču ostala je bez interneta i telefona, a gradonačelnica Supetra na Braču, Ivana Marković, prozvala je Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije da je do toga došlo jer nisu plaćali račune.

Jedini ginekolog na otoku napunio je 70 godina, a još uvijek medicinski brine o 4427 žena, jer nema nikoga tko bi mogao preuzeti njegovu ulogu.

Pacijenticama više nije dostupan ni putem interneta ni putem telefona, no ravnatelj županijskog Doma zdravlja kaže kako to nije njihova krivnja i kako gradonačelnica 'laže'.

'Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije sve račune uredno plaća, pa tako i račune za Internet i telefon (da nije tako onda bi i druge službe Doma zdravlja u Supetru ostale bez interneta i telefona, RTG, hemodijaliza, stacionar,…). Ono što Dom zdravlja ne plaća (niti može platiti) je račun za Internet i telefon koji glase na privatnu ordinaciju', navodi ravnatelj Marko Rađa pa objašnjava:

'Doktor Branko Jašić (ginekolog u Supetru) trenutkom gašenja svoje privatne ordinacije nije otkazao Internet ugovoren na njegovu ordinaciju (zašto, ne znam) već je nastavio isti koristiti umjesto da koristi Internet Doma zdravlja kao i sve druge službe u Domu zdravlja u Supetru. Kako račune koji glase na privatnu ordinaciju nije plaćao, teleoperater je 'ugasio' uslugu. U trenutku kad je teleoperater ugasio uslugu umjesto da tada nastavi koristiti Internet Doma zdravlja, doktor Jašić obavještava svoju stranačku kolegicu da u ordinaciji nema interneta zbog neplaćenih računa (samo čijih neplaćenih računa).'

Rađa je kazao kako će problem biti riješen već u ponedjeljak.

- Tehničari će već sutra biti na terenu te će uključiti mrežni kabel u računalo i ginekološka ordinacija će imati Internet.

Na kraju je poručio kako se nada da ginekolog Jašić neće i prvi sljedeći problem koji se dogodi ići politizirati i skupljati jeftine političke bodove umjesto da se javi u Dom zdravlja da se problem što brže i kvalitetnije riješio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 09:18