MARIJO BEKIĆ

Ravnatelj dubrovačke bolnice: ‘Trenutno nam je 76 zaposlenika izvan pogona‘

Bekić je kao kliničku sliku hospitaliziranih naveo obostranu upalu pluća, otežano disanje, suhi kašalj, povišenu temperaturu...

Marijo Bekić

 Bozo Radic/Cropix

Ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić izjavio je u srijedu za Hinu kako su svi pacijenti koji su u posljednja tri dana hospitalizirani na covid odjelu necijepljeni i starije životne dobi, pri čemu je svih šest pacijenata na odjelu intenzivnog liječenja necijepljeno.

Bekić je kao kliničku sliku hospitaliziranih naveo obostranu upalu pluća, otežano disanje i smanjenu saturaciju kisika, suhi kašalj, povišenu temperaturu, pritisak u prsima te opću slabost.

Istaknuo je kako je, prema kliničkoj slici i brzini širenja, riječ o omikron soju.

"Puno je zaraženih u kratkom vremenu. Bez obzira na to što je riječ o laganoj kliničkoj slici, problem je u velikom broju zaraženih, zbog čega se ukupno javlja i velik broj onih s težom kliničkom slikom", objasnio je Bekić.

Također je rekao da je trenutačno 76 djelatnika bolnice na kućnom liječenju ili u samoizolaciji, od kojih pet liječnika i 46 medicinskih sestara, ali se situacija popravlja.

"Ipak moram reći da je počeo povratak djelatnika i više ih se vraća nego što odlazi", dodao je.

Bekić je rekao kako dubrovačka bolnica ima 299 akutnih postelja, a covid odjel može primiti 81 pacijenta, uz mogućnost proširenja za još najmanje trideset postelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:41