KIRETAŽA BEZ ANESTEZIJE

RAVNATELJ KBC-a SPLIT 'Nije istina da ćemo tužiti Ivanu Ninčević Lesandrić, interna istraga još uvijek nije završila'

Dr. Deni Karelović (lijevo) i Ivana Ninčević Lesandrić (u krugu)
 CROPIX

Iako su se danas u Večernjem listu pojavile neslužbene informacije o tome da splitski KBC namjerava tužiti Mostovu zastupnicu Ivanu Ninčević Lesandrić zbog klevete, v. d. ravnatelja bolnice Julije Meštrović tu je informaciju za Dnevnik Nove TV demantirao.

- Nije istina da će KBC Split tužiti Ivanu Ninčević Lesandrić, rekao je u telefonskom razgovoru v. d. ravnatelja KBC-a Julije Meštrović.

Dodao je da bolnica još uvijek nije završila sa svojom internom istragom, pa ni sami rezultati još nisu poznati.

Kazao je da ne želi požurivati rad kolega koji se bave tim slučajem, već da posao obave kvalitetno i u skladu s propisima.

Podsjetimo, istup Mostove zastupnice nedavno je izazvao buru reakcija u hrvatskoju javnosti kada je u Hrvatskom saboru rekla kako je nedavno završila na hitnoj zbog spontanog pobačaja te su joj kiretažu obavili bez lokalne anestezije.

Ministarstvo zdravstva je nakon javnog istupa saborske zastupnice Mosta Ivane Ninčević Lesandrić, koja je rekla kako joj je prije nekoliko mjeseci u splitskom KBC-u napravljena kiretaža bez anestezije, pokrenulo istragu. U međuvremenu su se javnosti obratile mnoge žene sa svojim negativnim iskustvima iz različitih hrvatskih bolničkih ustanova, pa je Ministarstvo zdravstva u sve bolnice poslalo inspekcijski nadzor.

KBC Split je potom poslao priopćenje u kojem se tvrdi kako "nije istina da se radila kiretaža i nije istina da se nije koristila lokalna anestezija".

- Gospođi Ivani Ninčević Lesardić je 12. veljače 2018. zbog spontanog pobačaja učinjena vakum aspiracija u lokalnoj anesteziji", navodi u priopćenju predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode Deni Karelović, koji je prvi u javnosti opovrgnuo riječi zastupnice.

Klinika za ženske bolesti i porode KBC-a Split je ustanova koja ima realne pokazatelje da radi vrhunsku medicinu. Prije svakog zahvata ženama se ponudi lokalna ili opća anestezija, kaže se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:24