StoryEditor
HVALEVRIJEDAN POTEZ

RAVNATELJ KBC-a SPLIT NIKOG NIJE OSTAVIO RAVNODUŠNIM Vozač odbio prevesti pacijenta sa sumnjom na koronu, za volan Hitne sjeo prvi čovjek bolnice

 
KBC Split i Julije Meštrović u krugu
 Duje Klarić / Jakov Prkić / CROPIX

Na muci se poznaju junaci, kaže stara narodna izreka. A to bi se moglo reći i za ravnatelja splitske bolnice, dr. Julija Meštrovića, koji je svojim potezom oduševio sve, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, kako doznaje Slobodna, vozač saniteta splitske bolnice odbio je prevesti pacijenta sa sumnjom na COVID-19. No, onda je u cijelu priču kao pravi šef uskočio prvi čovjek splitske bolnice.

Prvo je sinoć oko pola noći nazvao dežurnog liječnika PDJ splitske Hitne pomoći i pitao ga kako se oblači specijalno odijelo za te prilike. Zatim je jutros uzeo vozilo Hitne pomoći i prebacio pacijenta do Križina.

Međutim, na kraju se ustanovilo da pacijent boluje od atipične upale pluća. No, hrabri potez dr. Meštrovića nikoga nije ostavio ravnodušnim.

'Ma samo sam uskočio'

- Ne bih komentirao, pa to je normalno da uskočim kad treba. I vi biste isto napravili, uskočili..., kratko je kasnije prokomentirao dr. Meštrović za Dalmatinski portal.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 02:19