ZAHVALIO NA PODRŠCI

Ravnatelj Lisinskog Siriščević nakon najave njegove smjene: ‘Neću se predati‘

Ima li veće nagrade od tih silnih poruka ohrabrenja. To su i poticaji da ne odustanem i da se ne predam i neću, dodao je

Dražen Siriščević

 Darko Tomas/CROPIX

Nakon što je zagrebački gradonačelnik najavio smjenu Dražena Siriščevića s mjesta ravnatelja Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski zbog nepravilnosti u radu, niz istaknutih kulturnih djelatnika pokrenulo je Platformu za podršku Siriščeviću. Ističu da ga neće biti lako zamijeniti, da ih žaloste nepromišljeni potezi te da je neosnovano smijenjen. Samo za HRT o svemu se oglasio i Dražen Siriščević, prvi put nakon najave njegove smjene.

- Od srca doista hvala svima na lijepim riječima podrške. One su dokaz da nisam radio uzalud i da nisam radio samo posao, nego gradio povjerenje. One su poruka svima da budu li pošteno i odgovorno radili, a ja sam radio pošteno i odgovorno, da će to poštenje biti nagrađeno. Jer ima li veće nagrade od tih silnih poruka ohrabrenja. To su i poticaji da ne odustanem i da se ne predam i neću - rekao je Dražen Siriščević za HRT.

Podsjetimo, izjave podrške potpisali su, među ostalima, Vladimir, Erika i Katarina Krpan, Ivo Lipanović, Jagoda Martinčević, Tomislav Mužek, Martina Filjak, Igor Lešnik... Svi ističu kako se čini gotovo neshvatljivim da se pred kraj službenog radnog vijeka nekoga tko zna i može jednostavno makne s položaja.

Poručili su također i da žalosti činjenica što Siriščević nije jedini djelatnik na važnom položaju u kulturi koji je naprosto uklonjen te da se takvim nepromišljenim potezima osiromašuje hrvatska kultura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:14