INCIDENT U KNINU

Ravnatelj muzeja napao HDZ-ovce i zaradio prekršajnu prijavu: ‘Unosio se u lice, bio je pijan i nasilan‘

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Knina Marijo Ćaćić tvrdi kako je čitava stvar preuveličana
Policija, Ilustracija
 Vojko Basic

Ravnatelj Kninskog muzeja Ante Šimić, kako iz policije doznaje portal Šibenski, sinoć je priveden zbog narušavanja javnog reda i mira te je protiv njega podnesena prekršajna prijava.

Naime, Šimić je, prema izjavama svjedoka, nepozvan upao u prostor Galerije muzeja gdje se odvijala debata između Nikole Blaževića i Marija Ćaćića, kandidata za kninskog gradonačelnika, te verbalno, a potom i fizički nasrnuo na članove HDZ-a.

- Na samom kraju debate, Šimić je upao u prostor gdje se odvijalo sučeljavanje te se počeo prvo unositi u lice ženama u našem timu.Vikao je i prijetio da će nam "j...t mater", a potom je narsnuo i na jednog momka iz pratnje - ispričao je Šibenskom Nikola Blažević, kandidat HDZ-a za prvog čovjeka Knina.

Prema njegovim riječima, Šimića su potom izveli vani, no on ih je sačekao ispred Tvrđave te nastavio prijetiti.

- Opet je pokušao nasrnuti na nas, no nazvali smo policiju koja ga je odvela u stanicu. Koliko čujem izmjerena mu je veća količina alkohola u krvi. Krivo mi je što je moj protukandiat kojeg Šimić podržava napustio mjesto incidenta prije dolaska policije, kao da se ništa nije dogodilo - kazao je Blažević.

S druge strane Marijo Ćaćić, nezavisni kandidat za gradonačelnika Knina i dojučerašnji zamjenik Marku Jeliću na čelu grada, tvrdi kako je čitava stvar preuveličana.

- Riječ je osobnom konfliktu. Koliko znam, ljudi iz Blaževićevog tima su prijetili Šimiću da će ga kada dođu na vlast izbaciti na ulicu. Ja i moja zamjenica smo, nakon debate, izlazeći iz prostora Tvrđave čuli nekakvu galama i odmah pohitali vidjeti što se događa te smirili situaciju. Nije bilo nikakvog fizičkog kontakta ni sukoba kako u HDZ-u sada to žele prikazati - tvrdi Čačić, poručivši pritom suparnicima na izborima da se ne trebaju bojati.

- Neće njih nitko tući, toga se ne trebaju bojati. Ante Šimić je moj prijatelj, znam ga cijeli život, no nije na nikakvoj listi i nije u timu Marka Jelića i naše Nezavisne liste - ustvrdio je na kraju Ćaćić.

Novinari Šibenskog pokušali su doći i do komenatara Ante Šimića, no nije odgovarao na pozive, a nisu ga dobili ni na radnom mjestu u Kninskom muzeju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:30