MASOVNO TESTIRANJE

Ravnatelj objasnio zašto se danas stvorio toliki red pred Vinogradskom: ‘Od sutra uvodimo novi sistem...‘

Ravnatelj KBC-a, Davor Vagić, kaže kako sve više građana treba testiranje, a jutros ih je došlo neočekivano mnogo
Gužva u Vinogradskoj
 Lovro Belošević/Jutarnji list

Sve veći broj oboljelih znači i sve veći broj osoba koje zbog simptoma, odnosno potvrde da su pozitivni ili ne koronavirus, dolaze na testiranja.

Jutros je naime, zbog povećanog broja građana koji su došli s uputnicom na testiranje u KBC Sestre milosrdnice, došlo do velike gužve pa se čekalo i nekoliko sati.

Ravnatelj KBC-a, Davor Vagić, kaže kako sve više građana treba testiranje, a jutros je došlo neočekivano mnogo građana.

- Do sada nismo naručivali jer nije bilo potrebe, tako da su svi s uputnicama dolazili na testiranje. Do sada se broj testiranih kod nas kretao do 300, dok je danas bilo više od 400 osoba na testiranju. Od sutra ćemo, stoga, uvesti naručivanje, kakvo već postoji u drugim bolnicama - kaže Vagić.

Napominje kako imaju određene kapacitete preko kojih se neće moći ići. U Vinogradskoj se testiranje do sada, kaže, odvijalo od 8 do 12 i to bez naručivanja.

- S obzirom na situaciju, vjerojatno ćemo produljiti to vrijeme, ali i tu su kapaciteti ograničeni. Prije su se kod nas testirali uglavnom oni koji su dolazili u bolnicu, no sada je testiranje otvoreno za sve. Zato se i radno vrijeme produljivalo, od osam do devet, pa do deset i sada je do podneva - kaže Vagić i dodaje kako je za sutra najavljen sastanak ekspertne skupine Ministarstva zdravstva na kojem će se govoriti i o testiranju, odnosno kapacitetima, ali i eventualnim novim punktovima za testiranje.

Naime, sada na dnevnoj razini, s obzirom na broj pozitivnih imamo više od 10 tisuća testiranja dnevno.

Nešto prije 12 sati novinar Jutarnjeg otišao je provjeriti kakva je situacija te ga je dočekao nepregledan red građana koji su čekali svoj test. No, budući je punkt otvoren do 12 sati, medicinski djelatnici su ga zatvorili, iako su deseci ljudi još čekali.

VIDEO: Lovro Belošević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:50