INCIDENT U ŠKOLI

Ravnatelj objavio sankcije za nastavnicu iz Sl. Broda koja je pozirala s učenicima koji dižu desnicu

Učenici su poziraju odjeveni u uniforme koje podsjećaju na HOS-ove i crne majice s natpisom ‘Za norijadu spremni‘
 /Sbplus

Za profesoricu hrvatskog jezika u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu, Nives Romanjek, koja je na svojem Facebooku objavila fotografiju na kojoj pozira s maturantima s desnicama podignutim u zrak, odjevenima u uniforme koje podsjećaju na HOS-ove i crne majice s natpisom "Za norijadu spremni", škola je objavila sankcije.

Ravnatelj Luka Mladinović, koji je u startu osudio incident, objavio je da je odlučio nastavnici izreći pismo upozorenja s mogućnošću otkaza ugovora o radu.

- Nastavnica od iduće školske godine više neće moći aplicirati na razredništvo u našoj školi - poručio je, uz napomenu da je takvu odluku donio nakon utvrđivanja okolnosti te obavljenog razgovora s nastavnicom i roditeljima učenika. U priopćenju poslanome medijima, ravnatelj se ispričava medijima u "svoje osobno ime i ime Industrijsko-obrtničke škole na neprimjerenim verbalnim istupima pojedinih djelatnika škole".

U svojim prvim istupima profesorica Romanjek pokušala je objasniti da je maturante fotograf pitao koliko su sretni, a oni su odgovorili "do neba" i podigli ruke u zrak. Odore s maskirnim hlačama i beretkama pripisala je - lovačkima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:09