ŠTIĆENA OSOBA NA ODMORU

RAVNATELJ POLICIJE NA SKIJANJU S TJELOHRANITELJEM! Ostojić: Evo Putin zove, pita kako to...

Za odlazak na skijanje ravnatelja policije Vlade Dominića s obitelji i to u pratnji tjelohranitelja, ministar Ostojić smatra kako propusta nije bilo
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Odlazak na skijanje ravnatelja policije Vlade Dominića s obitelji i to u pratnji tjelohranitelja, ministar Ranko Ostojić prokomentirao je u stilu „prvog aprila“ naglasivši kako propusta nije bilo!

- Baš me jutros Putin nazvao na telefon i pitao me kakvim načinom organiziramo štićenje glavnog ravnatelja policije. Policija štiti ugrožene osobe i štitit će ih i dalje. Ured za posebne poslove i sigurnosti procijenio je još prije godinu i pol dana da su ravnatelj policije te njegova obitelj ugroženi i da im treba potpuna zaštita ma gdje god se nalazili. Situacija se od tada, od te procjene, nije promijenila. Dakle, smještaj i ski kartu sebi i obitelji, ravnatelj Dominić je platio sam, dok je njegovom tjelohranitelju kao i troškove putovanja poput goriva i cestarine jer ima na dispoziciji 24 sata dnevno automobil, platio MUP - pojasnio je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić dodavši kako „štićene osobe 1., 2. i 3. kategorije imaju svoja prava kojih se mogu odreći, ali osobe iz prve kategorije su dužne poštivati sigurnosne procjene, pa samim time i ravnatelj.“

Ujedno, Ostojić je svjestan da svako osiguranje košta ali ga, dodaje još, pokušavaju organizirati na najbolji način jer „ne postoji privatno ili službeno kada je u pitanju štićena osoba“.

Što se tiče izjave ministra branitelja Freda Matića da je „zasut kišom stravičnih prijetnji smrću“, policija za počiniteljima ne traga sve dok ministar Matić ne podnese prijavu.

Također, slučaj Bajakova i četvorice sirijskih ilegalaca od kojih je dvoje smrtno stradalo zbog očitog propusta policajaca jer „goste“ nisu detaljno pretresli, Ostojić kaže da je sve u rukama ŽDO-a, iako su policajci nesebično spašavali ilegalce iz vatrene stihije.

Vlada i ministar Kotromanović žele 20. obljetnicu Oluje u Zagrebu

Vlada RH i ministar Ante Kotromanović već se duže vrijeme zalažu da se 20.godina od vojno-redarstvene akcije Oluja obilježi u Zagrebu.

-Oluja nije bila akcija usmjerena na jedan grad, Knin, već je to oslobodilačka akcija vojske i policije. Zagreb je pravo mjesto za obilježavanje 20 godina. Ali to nikako ne isključuje svečanosti u samom Kninu. Vlada će za detalje parade predložiti najpogodnije rješenje za 5.kolovoz, koji je dan pobjede i dan kada to treba na najsvečaniji način napraviti upravo u Zagrebu - smatra ministar Ostojić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:03