DAVOR ŠTIMAC

RAVNATELJ RIJEČKOG KBC-a O RADNICIMA KOJI SU SE VRATILI IZ ITALIJE 'Svi su radili u Lombardiji, a samo je jedan imao simptome. On je u izolaciji'

 Željko Šop / CROPIX

Ravnatelj KBC-a Rijeka Davor Štimac izjavio je u utorak da od devetero ljudi koji su stigli u KBC iz Italije jedan ima simptome koronavirusa, a nalazi ispitivanja uzoraka na prisustvo virusa COVID-19 očekuju se poslijepodne oko 15 sati.

Štimac je izvijestio da je riječ o radnicima koji su radili na području Lombardije u dobi od 19 do 50 godina. Radnik sa simptomima je u izolaciji, a ostali se nalaze na odjelu Klinike za infekologiju, rekao je.

Ravnatelj KBC-a kazao je da su u ponedjeljak ispraznili zgradu Klinike za infektologiju od ostalih bolesnika, četiri kreveta namijenili za izolaciju, a još dvadesetak kreveta je na raspolaganju za druge osobe kojima izolacija nije nužno potrebna.

Uzorci svih devet osoba su poslani na ispitivanje u Zagreb, a nalazi se očekuju oko 15 sati, rekao je Štimac.

Naglasio je kako je riječki KBC u stalnom kontaktu sa županijskim i nacionalnim stožerom te da postupaju po njihovim uputama.

Izvijestio je da su u ponedjeljak u KBC-u imali tri pacijenta u izolaciji zbog sumnje na virus COVID-19, ali se pokazalo da je riječ o klasičnoj gripi, pa su pušteni na kućnu njegu. Ako iz Zagreba stignu negativni nalazi za osobe u riječkom KBC-u, i njih će se pustiti kućama.

Štimac je ustvrdio da je izdvojeni broj kreveta u Klinici za infektologiju za sada dovoljan, a spremni su osigurati dodatne prostore, ako bude potrebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2021 14:21