NAKON ISPEKCIJE MZOŠ-A

Ravnatelj škole u Karlovcu preduhitrio otkaz zbog ilegalnog upisa učenika i sam podnio ostavku

KARLOVAC - Robert Erdeljac više nije ravnatelj Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac, jer ga je na njegov zahtjev smjenio Školski odbor. Time je ravnatelj Erdeljac preduhitrio otkaz koji mu se spremao, jer u srpnju nije poštovao rješenje prosvjetne inspekcije te je u četverogodišnja zanimanja upisao devet učenika.

Prema anonimnoj prijavi koja je došla iz škole, prije nekoliko dana uslijedio je i drugi inspekcijski nadzor, kojim je potvrđeno, neslužbeno doznajemo, da je ravnatelj dozvolio nezakonite upise, te da je u četverogodišnja zanimanja upisano, ne devet, već ukupno tridesetak učenika. Ravnatelj se pokušao opravdati kao i dvojica njegovih kolega koji su prije mjeseca dana iste pogreške platili radnim mjestima, da je sve radio u interesu učenika.

Na istoj sjednici Školskog odbora v.d. ravnateljicom je imenovana Đurđica Janjanin. Ona je potvrdila smjenu ali nije željela komentirati slučaj. Prema svemu sudeći, tridesetak učenika bit će ispisano iz četverogodišnjih smjerova te će se upisati u trogodišnja zanimanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:26