U ISTRAŽNOM ZATVORU

Ravnatelja državne agencije smijenili nakon uhićenja; SDP: ‘Anušić je pobjegao!‘; HDZ: ‘On nikada ne bježi‘

Vijećnici SDP-a napustili su sjednicu prije izglasavanja nepovjerenja Miletiću te nisu sudjelovali ni pri glasovanju kod imenovanja vršiteljice dužnosti ravnatelja

Davor Mikulić

Nakon što je uhićen zbog sumnje u zlouporabe te mu je određen jednomjesečni istražni zatvor, Davora Mikulića u četvrtak je osječko-baranjska županijska Skupština razriješila dužnosti ravnatelja Javne ustanove Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima.

Na mjesto vršiteljice dužnosti ravnatelja na skupštinskoj sjednici je većinom glasova imenovana dosadašnja zaposlenica Agencije Ivana Pavasović.

Na aktualnom satu županijske Skupštine vijećnica SDP-a Snježana Bježančević propitivala je daljnje funkcioniranje te agencije te prozvala župana Ivana Anušića da je pobjegao iz Osijeka kako bi izbjegao pitanja o uhićenjima u Agenciji čiji je osnivač županija.

"Gospodin Anušić nikada od ničega ne bježi i vi to jako dobro znate, tako nije pobjegao niti ovoga puta", odgovorio joj je zamjenik župana Mato Lukić.

Naveo je da je župan u Cavtatu na Međunarodnom kongresu ruralnog turizma te da je to bila već ranije planirana aktivnost zbog koje je izostao sa sjednice, istaknuvši da se o ovoj temi opće ne bi trebalo raspravljati, već treba pustiti institucije da rade svoj posao.

"U utorak su u Agenciju došli pripadnici policije koji su se uredno najavili i nakon toga, osim onoga što je objavio Uskok da je protiv četiri osobe pokrenuta istraga, mi nemamo nikakve informacije", ustvrdio je Lukić koji ne vidi zašto bi bio sporan nastavak rada Agencije jer je i ranije na skupštinsku sjednicu uvrštena točka o razrješenju dosadašnjeg i imenovanju novog ravnatelja.

Vijećnici SDP-a napustili su sjednicu prije izglasavanja nepovjerenja Miletiću te nisu sudjelovali ni pri glasovanju kod imenovanja vršiteljice dužnosti ravnatelja.

S osječkog Županijskog suda u srijedu navečer su izvijestili da je uhićenom Mikuliću i još troje okrivljenih sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor, zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti te trgovanje utjecajem.

Uskok je prethodno izvijestio da je pokrenuo istragu protiv Mikulića i još tri osobe zbog sumnje u namještanje natječaja za zapošljavanje u spomenutoj javnoj ustanovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2023 18:31