RODITELJI PROTIV MASKE

Ravnateljica Centra iz Zaboka: ‘Socijalne radnice su posjetile obitelj, ali nisu im dopustili ulazak u kuću‘

Pozivamo roditelje druge djece da nam se obrate ako imaju probleme, poručila je ravnateljica zabočkog Centra.
Osnovna škola Krapinske Toplice
 Ranko Suvar/Cropix

U osnovnoj školi u Krapinskim toplicama 14-godišnji učenik ni u utorak nije pohađao nastavu jer roditelji ne žele da nosi zaštitnu masku u zajedničkim prostorijama. Policija je roditelje prekršajno prijavila, a za Dnevnik Nove TV situaciju je komentirala Tanja Cujzek, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zabok, koja je otkrila da su Centar o slučaju obavijestila škola i policija.

- Danas su stručne radnice Centra izvršile terenske izvide u kućanstvu, ali razgovor s roditeljima nisu mogle obaviti. Roditelji nisu bili kod kuće, pa su ih djelatnice telefonski kontaktirale. Roditelji su se vratili do kuće u pratnji više nepoznatih osoba i nisu dopustili djelatnicama ulazak u kućanstvo i da obave razgovor samo s roditeljima, otkrila je i dodala da su dobili pismeni poziv da dođu u Centar na razgovor.

- Nadam se da će roditelji razmisliti o svemu i u interesu svog djeteta doći na razgovor, dodaje Cujzek.

Napomenula je da je nesuradnja s centrom za socijalnu skrb kazneno djelo.

image
Osnovna škola Krapinske Toplice
Ranko Suvar/Cropix

- Rješenje će se naći. Čim se prikupe svi podaci Centar odlučuje o sankcijama. Lepeza obiteljsko-pravnih sankcija je vrlo široka. Njih ne možemo izricati paušalno, već doista moramo utvrditi sve okolnosti koje jesu na strani obitelji i djeteta kako bi mjera bila primjerena situaciji, rekla je i otkrila kakve sve mjere postoje.

- Imamo mjere upozorenja u sklopu kojih roditelji mogu biti upućeni na određeni savjetodavni rad i roditeljske kompetencije i imamo nešto strože mjere stručne pomoći roditeljima, intenzivne stručne pomoći i nadzora te mjeru žurnog izdvajanja djeteta, kaže.

Uputila je i poruku roditeljima čija djeca u školu dolaze pod pratnjom policije.

- Centar apsolutno smatra da su narušena i prava druge djece na mirno i redovno školovanje i razumijemo zabrinutost njihovih roditelja. Pozivamo njihove roditelje da nam se obrate ako imaju probleme, poručila je ravnateljica zabočkog Centra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2022 20:02