COVID U ISTRI

Ravnateljica dječjeg vrtića u Vrsaru pozitivna na koronu, u samoizolaciji petero djelatnika

‘Ne želimo dizati paniku, ali svjesni smo da do komplikacija može doći u tom hladnijem periodu kad ima i dosta drugih infekcija‘
 Darko Tomas/Cropix

Odgajateljica u Dječjem vrtiću Zvjezdice u Koparskoj ulici u Puli pozitivna je na koronavirus, zbog čega se trenutno u samoizolaciji nalazi 18 djece iz jedne vrtićke skupine koja su bila u direktnom kontaktu s njom. Potvrdila nam je to ravnateljica Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević, naglasivši da vrtić normalno funkcionira i sve ostale skupine redovno pohađaju vrtić, piše Glas Istre.

Ulazak zaraze u predškolsku ili školsku ustanovu nešto je čega se mnogi roditelji pribojavaju. Nakon pojave zaraze u jednom vrtiću u Splitsko-dalmatinskoj, a zatim i Primorsko-goranskoj županiji, u zadnjih tjedan dana ovaj je neslavni niz nastavila i Istarska županija. Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Aleksandar Stojanović rekao je za Glas Istre da pulski vrtić nije jedini u kojem se ovih dana pojavila zaražena osoba.

- Prekjučer poslijepodne stigao je pozitivan nalaz i za ravnateljicu Dječjeg vrtića u Vrsaru koja se zarazila iz obiteljskog kruga kontakata. Samoizolacija je određena za pet članova tehničkog osoblja vrtić, kazao je Stojanović.

- Ne želimo dizati paniku i govoriti o nekakvom drugom ili trećem krugu bolesti na jesen i zimu, jer je ona cijelo vrijeme prisutna, ali svjesni smo da do komplikacija može doći u tom hladnijem periodu kad ima i dosta drugih virusnih infekcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:24