AFERA ‘DAJ MI PET‘

Ravnateljica Klasične najavljuje ‘korake‘ protiv nastavnice: ‘Blati me! Nisam je tjerala da diže ocjene Milanovićevu sinu‘

"Problematično je zašto ove tvrdnje iznosi preko medija i u ovom trenutku, a nije ih iznijela ranije, primjerice prosvjetnom inspektoru koji je bio u nadzoru“, spočitava ravnateljica

Zdravka Martinić Jerčić
 

 Nikola Vilic/Cropix

Ravnateljica zagrebačke Klasične gimnazije Zdravka Martinić-Jerčić demantirala je navode nastavnice matematike, objavljene na portalu Telegram. Kako je ustvrdila ravnateljica, izjava mlade kolegice koja ju je izravno optužila da je naložila mijenjanje ocjena nekolicini učenika nije istinita.

„Problematično je zašto ove tvrdnje iznosi preko medija i u ovom trenutku, a nije ih iznijela ranije, primjerice prosvjetnom inspektoru koji je bio u nadzoru“, spočitava ravnateljica, uz najavu daljnjih koraka.

Kako je poručila putem portala Telegram, osim što slijedom rješenja prosvjetne inspekcije nastavnici mora izreći upozorenje za utvrđene propuste, najavljuje da nakon što je nastavnica istupila u medije njoj „ne preostaje ništa drugo nego poduzeti korake nužne za zaštitu ugleda Gimnazije i svog osobnog“.

Zaključila je kako joj je žao da je do ovoga došlo te dodala: - Ne mogu dopustiti da bilo tko svoje propuste brani neosnovano blateći mene i ustanovu u kojoj radim.

Prema dostupnim podacima Zdravka Martinić-Jerčić izabrana je lani za ravnateljicu Klasične, a prethodno je bila zaposlena na Odsjeku za hrvatski latinitet Fakulteta hrvatskih studija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 02:59