NA IZMAKU SNAGA

Ravnateljica pulske bolnice poziva građane na volontiranje: ‘Prisiljeni smo apelirati, možete nam pomoći‘

‘Mladi, umirovljenici u dobroj fizičkoj kondiciji, nezaposleni, bilo tko tko ima volje i vremena, u ovom trenutku zaista može pomoći‘
Irena Hrstić
 Goran Sebelic/Cropix

Bolnički sustav u Istarskoj županiji nije kolabirao, ali samo zahvaljujući nadljudskoj snazi koju iz dana u dan odnekud crpe svi djelatnici bolnice da bi nastavili sa svojim poslom koji već više od godinu dana nije onaj nekadašnji, uobičajeni, piše Glas Istre.

Djelatnicima pulske Opće bolnice divi se i sama ravnateljica Irena Hrstić, koja je opetovano apelirala na javnost da shvati ozbiljnost cijele ove situacije i pridržava se mjera zaštite.

Između ostalog, Hrstić kaže da im mogu pomoći i građani.

- Itekako, i u ovom su nam trenutku volonteri zaista potrebni. Naravno da nitko od njih neće raditi s Covid pacijentima niti nekakve medicinske poslove, ali mogu jako pomoći. Svatko tko bi mogao odvojiti par sati dnevno može nam pomoći u administrativnim poslovima, samo da se javlja na telefon, na primjer, da pomaže sestrama na drugim odjelima, da pomogne u hranjenju pacijenata koji to ne mogu sami, da pomognu pružiti informacije građanima, i tako dalje. Nažalost, ne možemo zaposliti dodatnu radnu snagu, ali smo prisiljeni u ovom trenutku apelirati na građane koji nam mogu bilo kako pomoći i imaju volje, da nam se jave. Mladi, umirovljenici u dobroj fizičkoj kondiciji, nezaposleni, bilo tko tko ima volje i vremena, u ovom nam trenutku zaista može pomoći, rekla je Hrstić, pa dodala.

- Posebice bih pozvala sve ljubitelje teorija zavjere koji i dalje misle da je Covid izmišljena bolest ili samo malo jača prehlada neka dođu slobodno volontirati kao ispomoć za nezdravstvene usluge na Covid lokaciji. Svi drugi koji ne mogu volontirati, neka nam pomognu vlastitom odgovornošću, poštivanjem svim trenutnih epidemioloških mjera, vlastitom iskrenošću, ali i cijepljenjem. Možda novi sojevi i uspiju probiti zaštitu koju bi trebala pružiti cjepiva, ali definitivno će smanjiti posljedice zaraze i smrtnost, a samim time će se i rasteretiti bolnički sustav, rekla je Hrstić za Glas Istre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:45