ŽELJKA KARIN

Ravnateljica splitskog Zavoda za javno zdravstvo u samoizolaciji, zaražen joj je član obitelji

Iako je pristigao nalaz koji potvrđuje da liječnica nema koronavirus, određena joj je karantena
Dr. Željka Karin
 Božidar Vukičević/Cropix

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko dalmatinske županije, prim.dr.sc. Željka Karin od danas se nalazi u samoizolaciji nakon saznanja kako je član njene obitelji pozitivan na Covid, javlja Slobodna Dalmacija.

Po saznanju te informacije, dr. Karin obavila je testiranje na Covid infekciju, a po pristiglom rezultatu testa potvrđeno je da nije pozitivna. Poštujući sve epidemiološke mjere dr. Željka Karin nalazi se u samoizolaciji.

Javili su to iz Stožera Civilne zaštite Splitsko dalmatinske županije.

Zanimljivo je da je još jučer primarijus Karin, jedna od najeksponiranijih osoba borbe protiv korone na području Splitsko-dalmatinske županije, bila na presici Stožera i iznosila podatke o zaraženima. Pojašnjavala je i zbog čega su se morale zatvoriti teretane.

- Nije nam u interesu da pati gospodarstvo, ali moramo balansirati... Svi govorimo da se držimo mjera, ali očito se povremeno dogodi propust. Mogu se vlasnici i djelatnici teretana držati mjera, ali imate mlade ljude koji dolaze sa raznih strana. U teretane dolaze različiti ljudi koji idu na različita mjesta - kazala je na tu temu dr. Karin.

Dr. Karin nije prva djelatnica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko dalmatinske županije koja je završila u samoizolaciju. Puno prije nje, još početkom pandemije to se dogodilo njezinoj prethodnici, epidemiologinji i bivšoj šefici Higijenskog dr. Jasni Ninčević. Ona je još krajem ožujka, na početku lockdowna, potvrdila da istovremeno ima i gripu i koronu.

Podsjetimo, jučer je objavljeno kako je na koronavirus pozitivan i načelnik zadarskog Stožera civilne zaštite Šime Vicković koji se odlučio testirati nakon pojave blagih simptoma.

Nedugo nakon toga oglasio se i požeško-slavonski stožer objavivši da je od Covida-19 objavio i njihov načelnik Vedran Neferović, a u toj je regiji pozitivan na virus i jedan liječnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:40