SUKOB ZBOG KAZNENE PRIJAVE

RAZBUKTAO SE SUKOB MOSTA I HNS-a 'Ministre Paneniću, sramite li se vaše Slavonije?'

 EPH

Sukob na relaciji HNS-Most nastavljen je istupom člana Predsjedništva HNS-a Stjepana Čuraja, koji je prozvao Mostovog tehničkog ministra Tomislava Panenića upitavši srami li se on svoje Slavonije?

Povod za to je Panenićeva najava podnošenja kaznene prijave zbog dodjele državnih potpora gradovima i općinama u mandatu HNS-ovog ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka. Paneniću je, naime, posebno čudno bilo to što je većina potpora dodijeljena jedinicama u kojima je HNS na vlasti, a što je Čuraj demantirao zapitavši se:

- Kako to da ministru Paneniću nije zasmetalo što su dva ministarstva, konkretno graditeljstva i regionalnog razvoja, prije dva mjeseca podijelila slične poticaje većinom općinama u kojima je na vlasti HDZ? Očito je to Mostu u redu, a kad se nešto preko javnog poziva dijelilo Slavoniji, koja je među najnerazvijenijim dijelovima Hrvatske, onda im to smeta - rekao je Čuraj, koji smatra i da Panenić nije podnio kaznenu prijavu, nego da je to 'predstava režirana u predizborne svrhe'.

Također je prozvao ministra što već dva mjeseca ne želi objaviti rezultate studije isplativosti ugradnje razdjelnika koju je izradio Institut Hrvoje Požar.

- Možda Ministarstvo šuti zato što je studija pokazala da je ugradnja razdjelnika isplativa od 20 do 35 posto u prosjeku. Očito ministar manipulira tim podatkom također u predizborne svrhe, nebi li opet učinio štetu bivšem ministru Vrdoljaku, rekao je Čuraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:18