KVIZAŠKA SENZACIJA

RAZGOVARALI SMO S NEZAPOSLENIM TRGOVCEM KOJI JE NA 'POTJERI' ZNANJEM ODUŠEVIO HRVATSKU 'U životu sam radio sve, a novac ću potrošiti na obrazovanje'

 
Božo Kraš
 Privanti arhiv

Tri puta je Božo Kraš (32) dolazio u Potjeru, ulazio u završni krug popularnog kriza pa ipak ostao kratkih ruku. No, četvrti put je sve naplatio s kamatama.

Prvo je točno odgovorio na 12 od 13 brzopoteznih pitanja, zatim hrabro prihvatio višu ponudu od lovca Mladena Vukorepe te se kroz seriju teških pitanja sa 142.000 kuna probio u završnu potjeru s još jednim natjecateljem, Tomislavom Lulićem.

Nisu posustali, skupili su 13 točnih odgovora (plus dva boda dobivena plasman u završnu potjeru), pobjegli Mladenu na 15 koraka koje on nije uspio sustići te zajedno uzeli 166.500 kuna. Emisija je odmah oduševila sve koji su je gledali, a mi smo preko Facebooka kontaktirali Božu da vidimo tko je čovjek koji je postao nova kvizaška senzacija u Hrvatskoj.

Koji put ste se natjecali u Potjeri i jeste li pasionirani kvizaš?

- Ovo je bio moj četvrti nastup u kvizu Potjera, s time da sam već jednom protiv Deana uzeo višu ponudu od 140000 kuna, prošao u završnu, ali nas je Dean na kraju uhvatio. Tada sam u minuti imao deset točnih odgovara, to jest 35000 kuna, u prvoj brzopoteznoj minuti. Meni odgovara ovakav format. Inače obožavam kvizove, pratim i domaće i strane, ali nisam pub kvizaš.

Jeste li se natjecali u još nekim kvizovima?

- Sudjelovao sam u Šifri, kod Joška Lokasa, tamo sam osvojio 25000 kuna.

Privatni arhiv
Božo Kraš

Jesu li vam pitanja bila teška? Naročito ona na ploči kad ste igrali direktno protiv Mladena...

- Na to mogu odgovoriti da su teška samo ona pitanja na koja ne znate odgovor. Možda je to floskula, ali je u mom slučaju istina.

Koje vam je bilo najteže, a koje najlakše pitanje?

- Što se tiče pitanja na ploči, najteže je bilo ono o Hanibalu i košari punoj zmija, jer na to pitanje zbilja nisam znao odgovor.

Kako ste se pripremali za kviz?

- Radom, vježbom, odricanjem... Možda će vas to iznenaditi, ali ja na to gledam slično kao na boksača koji se priprema za svoj meč, ja možda ne udaram u vreće i ne dižem utege, ali zato puno čitam, proučavam, pozorno promatram svijet oko sebe. Pripreme dugo traju, a onda se sve svede na par minuta pred televizijskim kamerama.

Privanti arhiv
Božo Kraš

Božo, što ste inače po struci?

- Ja sam po struci trgovac, radio sam u životu sve, razne poslove, A trenutačno sam nezaposlen.

I na kraju, na što ćete potrošiti novac?

- E da, na što ću potrošiti novac... Možda ću vas iznenaditi, ali to će vjerojatno biti u obrazovanje. Potrošit ću novac na knjige, odlaske na izložbe, na istraživanje povijesti, odlazak na kazališne predstave i još bezbroj stvari koje će proširiti moje mentalne i kognitivne sposobnosti.

Privanti arhiv
Božo Kraš

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 21:57