JOŠKO KLISOVIĆ

RAZGOVARALI SMO S SDP-ovcem KOJI JE BIO U KONTAKTU S OBOLJELIM OD KORONAVIRUSA 'Osjećam se odlično, nemam ni temperaturu, ali slušam epidemiologe'

Joško Klisović
 Goran Mehkek / CROPIX

- Nemam nikakve simptome. Ne kašljem, nemam hunjavicu niti temperaturu. Zdrav sam i osjećam se odlično - rekao je Joško Klisović, saborski zastupnik SDP-a i potpredsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku, koji je od petka u kućnoj karanteni.

Pridržava se uputa epidemiologa, što znači da ne napušta kuću, mjeri temperaturu triput dnevno, baš kako su ga epidemiolozi uputili, i o tome obavještava epidemiološku službu.

Klisovića je, naime, u petak kontaktirao epidemiolog koji mu je rekao da je bio u kontaktu s osobom kojoj je potvrđen koronavirus.

Riječ je bila o predavanju studentima, na kojem je bilo 40-ak osoba. Svi oni obaviješteni su da su bili u kontaktu te moraju u kućnoj izolaciji provesti 14 dana.

Ipak, od tog predavanja prošlo je osam dana, pa se Klisović nada kako su mali izgledi da on ili bilo tko od osoba koje su bile u prostoriji oboli.

- Mislim da bi se, ako smo se trebali razboljeti, to već dogodilo. Naravno, struka kaže kako je moguća inkubacija do 14 dana, tako da ću ih poslušati. Situacija je takva da je i najmanju mogućnost širenja virusa potrebno spriječiti - kaže Klisović.

Odmah nakon što je saznao za kontakt, javio je u Sabor, na svoje radno mjesto, i obavijestio ih kako neće dolaziti.

Inače, na dan kad je doznao za moguću ugrozu, cijelo jutro, odnosno negdje do 14 sati, proveo je u Saboru. Kako je bio petak, dan kada se u Saboru glasa, zastupnika je bilo više nego što je to uobičajeno drugim danima.

Davor Orlović, tajnik Hrvatskog sabora, kazao je kako prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Sabor može u ponedjeljak normalno nastaviti s radom.

- Čuo sam se s ravnateljem HZJZ-a Krunoslavom Capakom, rekao je kako nema nikakve potrebe da se provode bilo kakve mjere. Naime, gospodin Klisović nema nikakve simptome zaraze. Mi slušamo upute HZJZ-a i epidemiologa, i prema njima postupamo - kaže Orlović.

Napominje da ako bude bilo kakvih promjena ili novih uputa od nadležnih službi, bit će obaviješteni svi iz Sabora, ali i javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:42