‘Afera #Utigate‘

Razgovaramo li s Gospom tužnog lika? ‘Situacija je dosta jednostavna...‘

Tviteraši već godinama vjeruju da se iza anonimnog profila krije saborska zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić.

Saborska zastupnica Marija Selak Raspudić 

 Damjan Tadic/Cropix

Da se iza anonimnog i na Twitteru vrlo aktivnog profila "Gospa tužnog lika", odnosno @utikejt krije saborska zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić mnogi tviteraši uvjereni su već godinama.

Točnije, još od 2015. godine kada je Selak skupa s Radom Borić, Deanom Dudom, Antonijem Šiberom i svojim budućim suprugom Ninom Raspudićem činila tadašnju postavu HTV-ove emisije "Peti dan".

Rasprava o tome da iza gospođe Utikejt stvarno stoji zastupnica Selak Raspudić naprosto je eksplodirala tijekom vikenda nakon što ju je Mostov zastupnik Marin Miletić "tagirao" u jednom svom tvitu.

Razgovaramo li s Gospom tužnog lika?, pitali smo danas Mariju Selak Raspudić?

- Situacija je dosta jednostavna. Da sam ja Gospa tužnog lika, nikada ne bih rekla da sam Marija Selak. Jer da sam htjela pisati kao Marija Selak, ne bih se zvala Gospa tužnog lika. A da nisam Gospa tužnog lika nego Marija Selak, nikad ne bih rekla da nisam Gospa tužnog lika. Jer što god ja rekla o tome i dalje će ići u prilog toga da jesam Gospa tužnog lika. Dakle, ja ću zauvijek biti i ne biti Gospa tužnog lika - kaže zastupnica Mosta.

A kako komentirate cijelu tu frku na Twitteru koja je nastala nakon jednog Miletićeva "taga" kada znamo da mu mnogi tviteraši odavno uvjereno da ste vi Utikejt, odnosno Gospa tužnog lika?

- Kažu da je u politici svaki publicitet bitan, pa bi to trebalo pitati PR stručnjake. Ovaj slučaj pokazuje koliko su utjecajne društvene mreže i koliko one kreiraju javno mnijenje. Ono što je meni zanimljivo jest to jesu li neke izjave kontroverzne same po sebi ili zato što su povezane s nekom javnom figurom? U ovom slučaj sa mnom - kaže Selak Raspudić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:23